Transfer döneminin son gününde Fransa’nın FC Sochaux takımının forvet oyuncusu Cedric Bakambu'yu renklerine bağlayan Bursaspor, golcü oyuncuya 4 yıllık imza attırdı.

Kulübün Özlüce Tesisleri'nde yapılan imza töreninde Bursaspor reklam ve gelirlerden sorumlu yönetici Nihat Akınoğlu ve Ar-Ge grubu başkanı Kemal Güler hazır bulundu. Reklam ve gelirlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Nihat Akınoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada; Fransız golcü ile 4 yıllık anlaşmaya vardıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün çok önemli bir transfer için buradayız. Cedric ile 4 yıllık anlaşmaya vardık. Kulübüne 1.8 milyon euro bonservis ücreti ödeyeceğiz. Kendisi ile yıllık 800 bin euro’ya anlaştık. 23 yaşında genç bir oyuncu. Bursaspor forması altında çok ciddi işler yapacağına inanıyoruz. İnşallah güzel gollerini hep birlikte izleriz. Yönetime geldiğimiz günden beri hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyoruz. Bu transfer bunun göstergesidir. Kendisine ve Bursaspor’a hayırlı uğurlu olsun."

Bursaspor Ar-Ge Grubu Başkanı Kemal Güler ise Cedric’e İngiltere ve Avrupa’dan birçok kulübün transfer teklifinde bulunduğunu vurgularken, "Bizi seçtiği için Cedric’e çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz yaklaşık 1 haftadır bu transferi gerçekleştirebilmek için yoğun bir mesai harcadı. Taraftarımızın özlediği çok genç bir forvet oyuncuyu renklerimize bağladık. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

BAKAMBU: HIRSLIYIM

Bursaspor’un yeni transferi Cedric Bakambu ise yaptığı açıklamada Bursaspor’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Öncelikle çok mutluyum. Bugün Bursa’da görüşmelerimiz çok güzel geçti. Burada olduğum andan beri başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bana pozitif enerji verdiler. Hırslıyım, biran önce maçların başlamasını bekliyorum."

CEDRIC BAKAMBU KİMDİR?

11 Nisan 1991 tarihinde Fransa’da dünyaya gelen 1.83 boyundaki forvet oyuncusu, sağ-sol kanat ve forvet arkası mevkiilerinde forma giyiyor.

Fransa’nın Genç Milli Takımı'nda U18-U19 ve U20 yaş kategorilerinde forma giyen futbolcu, FC Sochaux kulübünde 107 kez resmi müsabakaya çıktı ve rakip fileleri 21 kez havalandırdı.