Manisa’da 2017 yılı içinde 16 bıranşta 2 bin sporcu yetiştiren Yunusemre Belediyespor’da 2018 yılında daha fazla sporcunun yetiştirilmesi hedefleniyor.

Sporun birçok branşında genç sporcuların faydalanmasına imkan sağlayan Yunusemre Belediyespor, 2018 yılında da oldukça iddialı. Yunusemre Belediyesi ve farklı spor kulüpleriyle birlikte düzenlediği faaliyet ve etkinliklerle takdir kazanan Yunusemre Belediyespor Kulübü’nün yaz okulları da büyük ilgi gördü. Yaz okulları büyük ilgi gören kulüp, 2017 yılında Murat Germen Spor Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği futbol, yüzme, badminton, atletizm, judo, güreş, wushu, hentbol, satranç, tenis, taekwondo ve voleybol branşlarında yaklaşık 3 bin sporcunun yararlanmasını sağladı. Yunusemre Belediyespor’da bünyesinde futbol, badminton, atletizm, judo, güreş, wushu, hentbol, satranç, tenis, taekwondo, voleybol, basketbol, kuşak güreşi, yüzme, halk oyunları ve masa tenisi branşlarında yaklaşık bin 800 sporcu bulunuyor. Özellikle başarılarıyla gururlandıran judo takımında Şeyda Nur Çiçek, Sümeyye Kaya, Kardelen Öztürk, Mustafa Efe Barak ve Buğra Pak aynı zamanda Milli Takım formasını giyen başarılı sporcular arasında yer alıyor. Başarılı sporcuların yanı sıra Taekwondo takımını çalıştıran Serap Aydeniz ile Hentbol Takımı Hocası Vedat Öcal da Milli Takıma seçildi.

Yakalanan başarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yunusemre Belediyespor Başkanı Arif Alkan, kendilerine her türlü desteği veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Alkan, “Gençlerimizin sağlıklı birer birey olması için spora yönlendirilmesi bizim için oldukça önemli. Yunusemre Belediyespor olarak bünyemizdeki 16 branşta yaklaşık 2000 sporcumuz bulunuyor. Alanında uzman hocalarımızla verilen eğitimlerin semeresini almaya başladık. Milli takıma seçilen sporcularımız ve hocalarımız var. 2017 yılında yakaladığımız başarıyı 2018 yılında da devam ettirmek istiyoruz. Bu başarıda her zaman yanımızda olan ve sporculara her türlü desteği veren Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin katkısı büyük” diye konuştu.