Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Albayrak mesajında, insanların, eşitlik ilkesi çerçevesinde temel hak ve özgülüklerini güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildiğini hatırlatarak, “İnsan hakları bilincinin tüm dünyada gelişmesi amacıyla her yıl 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.
Albayrak mesajında, insan haklarını ortak çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu beyanname ile insan haklarının güvence altına alındığını belirterek, “Ülkemiz, tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur. Dolayısıyla mirasçısı olduğumuz evrensel değerlerimizden, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen görevlerini yerine getirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm insanlığın ortak değeri olan temel hak ve özgürlüklerin, eşit biçimde uygulandığı bir dünya dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.