Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Romanya sınırları içinde bulunan ve Sekel Türklerinin yaşadığı Sekelistan Otonom Bölgesi’nin Milli Konsey Başkanı Balzs Izsak ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Sekelistan Milli Konsey Başkanı Izsak’a Milli Konsey Sekreteri Laszlo Györk’ün yanı sıra, İşadamı Ahmet Açıkgöz, Tekirdağ Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Fahrettin Özzade, Türk Ocağı Tekirdağ Şubesi Başkanı Hasan Erge ve Gazeteci Fatih Erge eşlik etti.

“Süleymanpaşa ile kültür köprüsü kurmak istiyoruz”

Macar halk kahramanı Prens Rakoczi Ferenc’in Tekirdağ’da yaşamış olması ve Macarlar ve Tekirdağlılar için ortak değer taşıması nedeniyle, Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ilk ziyaretlerinde Tekirdağ’a gelen Sekel heyeti, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Sekel Milli Konsey Başkanı Izsk, Süleymanpaşa Belediyesi ile ortak kültürel etkinlikler düzenleyerek bir kültür köprüsü kurmak istediklerini dile getirdi.

Kardeş belediye oluşumu için ilk adım atıldı

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Eşkinat da Sekelistan’ın Macar ve Türk kültürünü bir arada yaşayan bir topluluk olduğunu, Macarlar ve Türkler arasındaki dostluk köprüleri için Tekirdağ’ın çok önemli bir kilometre taşı görevi gördüğünü ifade ederek, Sekel şehirleri ile kültürel anlamda birlikte etkinliklere imza atmaktan onur duyacağını belirtti.

Ziyarette Sekelistan’a bağlı şehirlerden biri ve birkaçı ile kardeş belediye ilişkisi kurulması için adım atılmasına yönelik fikir birliğine varıldığı ifade edildi.