Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, kendisini ziyaret eden ziyaret odası yöneticileriyle GDO’lu ürünler hakkında fikir alışverişinde bulunarak, “Sağlıklı bir nesil ve gelecek için doğal üretim yapmak zorundayız. En sağlıklı üretim doğal üretimdir” dedi.

Çorlu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topuz, Meclis Başkanı Fevzi Yavaş, Meclis Üyesi Abdullah İnci, Recep Soydan, Nadir Minaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zafer, Başkan İbrahim Uyan’ı makamında ziyaret etti.

GDO’lu ürünlerin zararları ve topluma olan etkilerinin konuşulduğu, karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu ziyarette konuşan Başkan Uyan, "En sağlıklı üretim doğal üretimdir. Çünkü hiçbir kimyasal ilaç kullanılmıyor. Sağlıklı bir nesil ve gelecek için doğal üretim yapmak zorundayız. Yoksa bu gidişle ne yediğimiz belli olmayacaktır. GDO’lu ürünler hem toprağı hem de insanı zehirliyor. Önceleri köylerde doğal üretim yaygınken maalesef sanayileşme ile birlikte artık köylülerde doğal üretimden uzaklaştı. Bu da hem toprağın çoraklaşmasına hem de insanların sağlıklarının bozulmasına neden oldu" dedi.

Başkan Uyan, GDO’lu ürünlere belediye olarak engel olmaya çalıştıklarını belirterek, bu tür zararlı üretimleri engelleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.