Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, Çanakkale gezisine gitti. Çocuk Kulübü’ne üye 12-13 yaş grubundan 27 çocuk, Çanakkale’de bulunan şehitlikleri ziyaret ederek tarihe doğrudan tanıklık ettiler.

Rehber eşliğinde gerçekleşen gezide, çocuklar Çanakkale Savaşı’nın en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı yerleri ve şehitlikleri ziyaret ettiler. Geziden büyük keyif aldıklarını ifade eden çocuklar, benzer gezilerin yapılmasını istediklerini belirttiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Belediye olarak bu kentin geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın her alanda gelişimi için çalışmalar yürütüyoruz. Çocuk Kulübümüz bu anlamda önemli bir işlev görüyor. Çanakkale gezisi de bu çalışmaların bir parçasıydı. Çocuklarımız, alanında uzman rehberler eşliğinde Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı yerleri görüp tanıdılar. Cumhuriyetimizin temellerinin hangi şartlarda atıldığına, nasıl kahramanlıklarla zafer kazanıldığına şahit oldular. Özgürlüğümüz için canını ortaya koyan şehitlerimize şükranlarını sundular. Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” dedi.