Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Cemil Şener, 35 yıllık spor yaşantısında dünyayı 5 kez turlayacak mesafeyi koşarak kat ettiğini söyledi.

Evli ve 3 çocuk, 4 torun sahibi olan Cemil Şener, sporcu kimliğiyle dikkat çekiyor. Son olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında temsili olarak oluşturulan “57. Alay Yürüyüşüne” grubun en yaşlı üyesi olarak katılan Şener, 235 kilometrelik Tekirdağ-Çanakkale mesafesini beraberindeki 57 gönüllü ile 5 günde yürüdü ve şehitlik abidesini ziyaret etti. Şener, Allah ömür verdikçe, her yıl mutlaka 57 Alay yürüyüşüne katılmak istediğini söyledi.

"Spor yapmayı seviyorum"

Sigara kullanmadığını ve sağlığına çok dikkat ettiğini belirten Cemil Şener, “35 yıldır aralıksız spor yapıyorum. 1997 yılında emekli olduktan sonra spora daha da fazla ağırlık verdim. Her gün mutlaka koşarak Çerkezköy’den Kapaklı’ya gidip geliyorum. Ayrıca spor aletlerinde de çalışıyorum. Spor yaptıkça kendimi daha zinde hissediyorum. Gençlere de tavsiyemdir, mutlaka spor yapsınlar. Son günlerde her gün ortalama 15 kilometre koşuyorum. Zaman zaman bu koşu mesafemin iki katına çıktığı da oluyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki Türk koşucu sayısını arttırmak ve alternatif yol yarışları imkanı sağlamak amacıyla ilgili belediyelerle işbirliği yaparak düzenlenen Fun Run Series projesine de katılan Şehner, bu projenin 6 ayrı ayağına katılarak, kilometrelerce koştuğunu söyledi. Ayrıca yurt dışındaki bazı dostluk koşularına da katıldığını belirten Şener, “Maddi imkanlarım dahilinde bazı kentlerde düzenlenen koşu etkinliklerine katıldım. Ayrıca Edirne’den Bulgaristan ve Yunanistan dostluk koşusuna da dahil oldum“ diye konuştu.

Koşmayı sevdiğini belirten Şener, “Sigara ve alkol kullanmıyorum. Kahveye gideceğime spora başladım. Koşuyu tamamladıktan sonra parklardaki fitness aletlerini de kullanarak spor yapmayı sürdürüyorum. Spor sayesinde Allaha şükür hiçbir rahatsızlığım yok“ şeklinde konuştu.

"Dünyayı 5 kez turlamışım"

35 yıldır her gün mutlaka koşuyorum. Uzmanlar benimle ilgili yaptığı bir araştırmada, 35 yıllık süre içinde yaptığım mesafeleri göz önüne alarak dünyayı koşarak 5 kez turladığıma kanaat getirdi. Dünya çevresi 40 bin 75 kilometre olduğu belirtiliyor. Buna göre 200 bin 375 kilometre koşmuşum” ifadelerine yer verdi.