Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hayrabolu ilçesi Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı Otopark inşaatının temeli atıldı.

Hayrabolu eski pazar yerinde gerçekleşen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir ve Hayrabolu Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün. proje ile ilgili bilgiler verirken Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da Hayrabolu’ya yaptığı yatırımlar için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti.

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Seçimlerde çalışırken buraya katlı otopark ve meydan düzenlemesi yapacağız diye düşünmüştük ve bugün bu verdiğimiz sözü gerçekleştiriyoruz. 3 Yıl içinde bütün inancımla söylüyorum. gecemiz gündüzümüz sadece Tekirdağ’a nasıl hizmet ederiz. nasıl güzel şeyler yaparız ve verdiğimiz sözleri zamanından önce nasıl yerine getiririz, düşüncesiyle hareket ettik. Hayrabolu Tekirdağ’ın imrenilecek ilçelerinden biri olmuştur. İlk Başkan seçildiğim zaman geldiğim Hayrabolu ile şimdi gezdiğim Hayrabolu arasında çok büyük farklar vardır. Hayrabolu bütün bu hizmetleri hakediyor. Biz sadece ve sadece hizmet içerisindeyiz. Yaptığımız bu hizmetler tüm vatandaşlarımız içindir bu otopark ta tüm Hayrabolu’lu vatandaşlarımız içindir. Hayrabolu’ya hizmetlerimiz bunlarla kalmayacaktır, bundan sonra da devam edecektir. Diğer ilçelerimizde de hizmetlerimiz tamamlanıyor, yeniden bir Tekirdağ oluşturmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Bugüne kadar 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Alyabrak, "Hizmet süremizin içinde 1 milyar liralık yatırım yapacağız. Yapacağımız bu yatırımlar Tekirdağ halkına helal olsun ve göreceksiniz 2 yıl sonra yatırımlarımız tamamlandığı zaman farklı bir Tekirdağ olacaktır. Tekirdağ Avrupa yakasındaki tek büyükşehirdir. Biz Tekirdağ’ın kaderini değiştirmek için uğraşıyoruz. Tekirdağ Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olacaktır. Bu başarı 11 ilçe Belediye Başkanımız, 60 Meclis Üyemiz ve Büyükşehrimizle beraber olmuştur. Ancak en büyük başarı da onları bu göreve getiren halkımızındır. Yapmış olduğumuz tesis Hayrabolu’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Hayrabolu Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı Otopark inşaatının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Açılış sonrası protokol üyeleri İzmir Marşını hep beraber söyleyerek eşlik etti.

Yaklaşık 10 bin metre alana inşa edilecek otopark 11 milyon 704 bin liraya mal olacak ve 2018 Ocak ayına kadar tamamlanacak. 3 kat yapılacak otopark inşaatında toplam 258 araç park edebilecek. Alanda konser alanı ve süs havuzları da yer alacak.