Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cengiz Becerir, Kapaklı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin pazartesi günü hizmete açılacağını ifade ederken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılacak hastanenin tahsis işlerimde son aşamaya geldiğini kaydetti.

Kapaklı Devlet Hastanesi’nde yapılan açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cengiz Becerir, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Cengiz Kalkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

"Acil servis hizmete hazır"

Protokol mensupları hizmete girecek olan Acil Servisi en ince ayrıntısına kadar kontrol ederken, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cengiz Becerir, hastane hakkında kısa bilgiler aktardı. Becerir, acil servisin Pazartesi günü hizmete gireceğini kaydederek, “Acil Servisin hizmete girmesinin ardından 15 gün içerisinde poliklinikler daha sonrada yatak servisi hizmete girecek. Nisan sonu itibari ile hastane 77 yataklı, D grubu bir hastane olarak Kapaklı halkına hizmet edecektir. Tabi ki bu hastane Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde olan yükü azaltacaktır. İlerleyen zamanlarda D grubu hastanemizi C veya B grubuna dahil etmek için gerekli büyüme ve gelişme gösterilecektir” dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, "İnşallah yakında zamanda 77 yatak kapasiteli bu hastanemiz polikliniklerin de hizmete girmesi ile Kapaklımıza hizmet verecek. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin Kapaklı’ya yapacağı hastane son aşamasına geldi. İl Koordinasyon yatırım planına alınan hastanenin ileriye dönük 400 yataklı olması için çabalayacağız. 2019 yılında hastane hazır olacak" dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise, hastanenin Kapaklı’ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “77 yatak kapasiteli hastanemiz inşallah kısa süre içerisinde tamamen hizmette olacak. Pazartesi günü Acil Servis hizmete girecek ve Kapaklı halkı Çerkezköy’e gitmek zorunda kalmayacak” ifadelerine yer verdi.