Çorlu Kaymakamlığı tarafından her ay farklı bir mahallede düzenlenen halk toplantılarının sonuncusu Hıdırağa Mahallesi’nde gerçekleştirilecekti. Roman vatandaşların yaşadığı mahalleden toplantıya kimse katılmayınca Kaymakam Kılıç beraberinde daire amirleri ve birim müdürleri ile mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü ve sorunları yerinde dinledi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç beraberinde Çorlu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Doğan, Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek, Hıdırağa Mahallesi Muhtarı İrfan Vardı, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile birim amirleri katıldılar.

Hıdırağa Mahallesi Ahmetbey Bayırı Caddesinden yürüyerek geçen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve beraberindeki yaklaşık 30 kişilik heyet, mahalle sakinlerinin şaşkın bakışları arasında Roman vatandaşların yaşadığı ve Kore Mahallesi adıyla anılan semte giriş yaptı.

Burada Çorlu Kore Mahallesi Romanlarını Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Buırhan Kambur ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Kaymakam Kılıç ve beraberindeki heyet Kore Mahallesi sokaklarında gezerek vatandaşlarla görüştü.

Kore Mahallesi’nde karşılaştığı vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Kaymakam Kılıç, sorunların çözümü noktasında birim amirlerine talimatlar verdi.

Dernek binasında mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Kaymakam Kılıç suçun önlenmesi ve suçlularla mücadele konusunda duyarlı mahalle sakinlerinin emniyet güçlerine destek olmasını istedi.

“Kore Mahallesi’nin hem mahallede hem de Çorlu’da yaşayanlar açısından problemleri olan bir mahalle olduğunu biliyorduk”

Düzenlenen programla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Biz zaten her ay bir mahallede toplantı yapıyoruz. Bu ayki toplantımızı Hıdırağa Mahallesi olarak belirlemiştik. Ama Hıdırağa Mahallesinin Kore Mahallesi olarak da bildiğimiz bölümünde özellikle Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölge Çorlu’nun da girişinde hem Roman vatandaşlar açısından hem de Çorlu’da yaşayanlar açısından çok büyük problemleri olan bir mahalle olduğunu biliyorduk” dedi.

“Sorunları iletilmesi gereken yerlere ileteceğiz”

Biz kendimiz geliyorduk ama tüm daire amirleri ve sivil toplum örgütleri ile beraber bir ziyaret gerçekleştirip ortak akılda birleşerek mahalle ile ilgili neler yapılabilir konusunu yerinde görmek istedik diyen Kaymakam Kılıç, “Bundan sonra arkadaşlarımızla bir değerlendirmemiz olacak. Bunları ileteceğimiz noktalara da ileteceğiz. Sorunları iletilmesi gereken yerlere ileteceğiz. Birçok yönüyle görmediğimiz sokaklar bizim de vardı. Değişik talepler de geldi. Çocukların okula gitmesi ile ilgili olsun, trafikle ilgili olsun, kaleden kaynaklı toprak akıntısı, çöplerin birikmesi, kanalizasyon problemleri iletildi ve biz de yerinde gördük. Mahalle sakinlerinin Roman vatandaşlar olması kendi işlerinde de belli çekinceleri olduğunu belirli fabrikalara gittiği zaman iş bulamadıklarını hatta bazıları kaymakamlığa geldikleri zaman alınmadıklarını bile iddia ettiler ama tabii o kendilerinde oluşmuş bir algı. Bunu yıkmak açısından da bu ziyaretin iyi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Mahalle için toptan kötüdür demek doğru değil”

Kore Mahallesinde ikamet edenler arasında kötü niyetli kişiler olduğunu da aktaran Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Aslında vatandaşlarımız da çok iyi niyetli olanlar var ama aralarına sızmış belirli işlerle uğraşan belki mahallenin adını kötüye çıkaran insanlar da var. Onları da ayıklamamız gerektiğini düşünüyorum. Mahalle için toptan kötüdür demek doğru değil ama şu bir gerçek ki uyuşturucu satışlarında mahallede problemler olduğu da bir gerçek. Emniyetimiz de bu mahalle ilgili çalışmalar yapıyordu. Onlara da destek olmak açısından burada yaşayan namuslu, alın teri ile çalışan vatandaşlarımıza da destek olmak onlarla da sorunları görüşmek adına hem Roman dernek başkanları hem de mahalle muhtarları ile görüşmüş olduk. Çocuklarımızı görmüş olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de çözüm yollarını hep beraber araştırmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Daire amirleri açısından da faydalı olduğunu düşünüyorum”

Yapılan programın daire amirleri açısından da faydalı olduğunu düşündüğünü de dile getiren Kaymakam Kılıç, “Birkaç vatandaşımızın sorunu da yerinde çözülmüş oldu. Hem sağlık açısından problemi olanlar, hem ev imkanları iş imkanları açısından problemi olanlar açısından güzel bir gezi olduğunu değerlendiriyorum. İnşallah kısa sürelerde ayda bir ya da iki ayda bir yine belki kendi aralarından insanlarla daha neler yapabiliriz, konularını görüşebiliriz. Gençlerimizi spor anlamında sosyal anlamda değişik şeylere yönlendirebiliriz diye düşünüyoruz” dedi.