Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonu binası, yapılan törenle açılışı gerçekleştirildi. Açılışa gelen protokol üyeleri Mehteran takımıyla karşılandı.
Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Binası açılışına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin ve Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatma Arslan’ın yanı sıra birçok öğrenci ve vatandaş katıldı.
Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyon Binası açılışına gelen protokol üyeleri Mehteran takımıyla karşılandı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından Osmanlı Can Camii İmamı İdris Başkaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Sonrasında Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatma Arslan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan birer konuşma yaptılar.
"Türkiye’de, yetişmiş insan Türkiye’nin değildir paradoksu bitti"
Açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, konuşmasına İsmet Özel’den bir alıntı ile devam ederek, “‘Türkiye’de, yetişmiş insan Türkiye’nin değildir. Türkiye’nin insanları ise yetişmiş değildir’ Ülkemizde böyle bir dilemma vardı daha önce. Artık Türkiye bu paradoksunu, bu dilemmasını aşma imkanına sahip. Başta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz olmak üzere hepimiz bu imkanların hakkını sonuna kadar vererek mümkün olan en büyük başarıyı yakalamak mecburiyetindeyiz” dedi.
Açılışta konuşan Vali Mehmet Ceylan ise, “Burada eğitim alacak öğrencilerimize hem yatılı olarak daha iyi standartlarda ve daha iyi şartlarda barınma imkanı sağlanacak hem de etüt programları ile öğretmenlerle bire bir ders çalışma imkanı sunulacak. Öğrencilerimiz, gelecek için, ülkemizin büyük ve önemli bir ülke olduğunun bilinciyle çalışmalı, kendilerini yetiştirmelidir. Onlar için yapılan hizmetlerin karşılığını sorumlu oldukları çalışmaları en iyi şekilde yaparak vermeli, sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu hizmetin öğrencilerimize ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Sonrasında pansiyon binasına geçerek açılışını gerçekleştiren Vali Ceylan, Milletvekilleri Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından pansiyon binasında incelemelerde bulundular.