Müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için teknolojiyi enerjiyle bütünleştiren Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), enerji kesintilerine hızlı müdahale ederek, müşteri memnuniyetini maksimuma çıkaran yeni nesil sistemi Türkiye’de ilk kez kullanmaya başladı.
Her yıl Türkiye’nin en büyük 500 şirketini belirleyen Fortune 500 Türkiye’nin 2016 ödülleri düzenlenen Gala Gecesi’yle sahiplerini buldu. TREDAŞ, Türk Telekom ile birlikte geliştirilen Enerji Kesintisi Tespit Sistemi ile Fortune 500 Türk Telekom İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.
Müşterilerinin sorunsuz hizmet alabilmesini her şeyin önünde tuttuklarını ifade eden TREDAŞ İcra Kurulu Başkanı Hikmet Sezer, yatırımlarını da müşterilerinin memnuniyetini artırma doğrultusunda yaptıklarının altını çizdi. Sezer, “TREDAŞ olarak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da 944 bin müşterimize elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti kesintisiz olarak kullanıcılarımıza sunarak, memnuniyeti üst seviyelere taşımak en önemli önceliğimiz. Meydana gelen bir arızaya hızlı müdahale edebiliyor olmak, bunu da teknolojinin son noktasıyla yapabilmek çok önemli. Bu yüzden de Türk Telekom ile beraber geliştirdiğimiz Enerji Kesintisi Tespit Sistemi’ni Türkiye’de ilk kez TREDAŞ müşterilerinin hizmetine sunmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
TREDAŞ ve Türk Telekom’un geliştirdiği sistemin, özetle Trakya bölgesinde kullanılan internete bağlı aktif cihazlardan enerji kesinti bilgilerini alarak, TREDAŞ’a ulaştırdığını bildiren Sezer, “Altyapı sayesinde elektrik kesintilerine çok kısa sürede müdahale edebilir duruma geldik. Ekiplerimiz çok hızlı şekilde enerji kesintisini gidererek, müşterilerimizin mağduriyetinin önüne geçiyor. Arıza tespiti ve çözümlenmesi daha hızlı yapıldığı için de müşterilerimizin yüzlerindeki gülümseme asla silinmiyor” ifadelerini kullandı.
Ödüllü proje TREDAŞ’a da ödül getirdi
Hikmet Sezer, geleceğin dünyasına yön verecek teknolojilerin üretilmesi konusunda her geçen gün yeni inovasyon ve AR-GE çalışmalarının artarak devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Günümüzde yenilikçi fikirler ve farklı çözümleri teknolojiyle doğru harmanlayanların öne çıktığını, sürdürülebilir çalışmalarla bu inovasyonu devam ettirenlerin ise başarılı olduklarını görüyoruz. Biz de TREDAŞ olarak her zaman inovatif düşünceler ve son teknoloji uygulamalarla müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bu anlayışımızın bizi yeni başarılara taşıyacağına da yürekten inanıyorum. Aldığımız güzel yorumlar da yaptığımız hamlelerin doğruluğunu gösteriyor. Dünyanın en prestijli teknoloji ödüllerinden biri olan TDWI En İyi Uygulama ödülünü kazanan, enerji sektörünün en inovatif fikirlerinden biri olan Enerji Kesintisi Tespit Sistemini Türk Telekom desteğiyle kullanarak, bu yılki Fortune 500 Türk Telekom İnovasyon Ödülü’ne layık görülmek de bizler için ayrı bir gurur.”