Türkiye’nin en önemli piyano sanatçılarından biri olan Gülsin Onay, bir kez daha Süleymanpaşalı sanatseverlerin huzuruna çıktı. Bu kez beraberinde İngiltere’den gelen usta müzisyenlerle sahneye çıkan Onay, Süleymanpaşa’da unutulmaz bir konsere daha imza attı.

Birleşik Krallık’tan gelen dört müzisyenden oluşan Endellion String Quartet isimli topluluk, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdikleri konserlerin ardından Süleymanpaşa Belediyesi’nin özel davetlisi olarak Tekirdağ’a geldi. Gülsin Onay’ın aracılığıyla Tekirdağlılarla buluşan Endellion String Quartet, yaklaşık iki saatlik bir performansla yıllarca unutulmayacak bir dinleti sundu.

Kemanda Andrew Watkinson ve Louise Williams, viyolada Garfield Jackson ve viyolonselde David Waterman’dan oluşan Endellion String Quartet, konserin ilk bölümünde Joseph Haydn’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü - Mi Majör No:3 Op. 54 ve Ludwig van Beethoven’a ait Yaylı Çalgılar Dörtlüsü - Fa Majör No:16 Op. 135 isimli eserlerini seslendirdi.

İkinci bölümde ise topluluğa Gülsin Onay dahil olarak Antonin Dvorak’ın yazdığı Piyanolu Dörtlü - Mi Bemol No:2 Op. 87 isimli eseri birlikte seslendirdi. Konserin sonunda seyirciler Gülsin Onay ve dünyaca ünlü Endellion String Quartet’i dakikalarca ayakta alkışladı. Seyircinin çağrısına kulak veren Gülsin Onay yeniden sahneye gelerek Süleymanpaşalılar için bir eser daha icra etti.

“Bu akşam burada olan sanatseverler Türkiye’nin en şanslı insanlarıdır”

Konserin sona ermesinin ardından sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Eşkinat, yaptığı açıklamada, “Bu akşam bu salonda olan sanatseverler, Türkiye’nin en şanslı insanlarıdır. Çünkü Endellion, Birleşik Krallık’tan gelerek Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra sadece Süleymanpaşa’da sahneye çıktı. Ben huzurlarınızda bu unutulmaz geceyi bizlere yaşattıkları için değerli sanatçımız Gülsin Onay’a ve İngiltere’nin en önemli müzisyenlerinden oluşan Endellion String Quartet’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.