TESKİ tarafından, yerel bir gazetenin, Çınarlı mahallesinde her gün su borularının patladığı, bu yüzden çamura gömülen cadde ve sokakların olduğu ve TESKİ’den herhangi bir açıklama yapılmadığı iddia edilen köşe yazısına cevaben açıklama yapıldı.

Açıklamada TESKİ tarafından 02.08.2016 tarihinde “Süleymanpaşa İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme suyu İnşaatı” işinin sözleşmesinin 24 milyon 312 bin 435 TL bedel ile 09.09.2016 tarihinde yüklenici firma Gurbetoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile imzalandığını 19.09.2016 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlandığı belirtilerek, iş kapsamında 164 kilometre içme suyu hattı inşaatı yapılacağı hatırlatıldı.

Söz konusu gazetede yayınlanan iddiaların doğruyu yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, “Yazıda geçen Çınarlı Mahallesinde Tepe Değirmenler Caddesi ile Sercan Sokak arasında kalan kısımda yaklaşık 18 kilometrelik hattın imalatı tamamlanmış ve üst yapısı yapılmak üzere Süleymanpaşa Belediyesine teslim edilmiştir. Bu bölgede Süleymanpaşa Belediyesi parke taş yol yapım işine başlamıştır. Yine Çınarlı Mahallesinde Osman Kavrakoğlu Caddesi ve çevreyolu arasında kalan sokaklardaki içme suyu imalatları tamamlanmış olup, daha önce stabilize olan bu yollara Süleymanpaşa Belediyesi tarafından parke taş döşenecektir.

Yukarıda belirtilen tüm bu altyapı çalışmaları yapılırken zaman zaman noktasal olarak planlı ya da plansız içme suyu hattı arızaları ve su kesintileri olmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olduğunu bildiririz. Ayrıca vatandaşlarımız resmi web sitemiz üzerinden ve sosyal medya aracılığıyla, kimi zaman da belediye sesli anons yöntemiyle su kesintileri hakkında bilgilendirilmektedir.

Proje kapsamında bugüne kadar toplam 51 kilometre içme suyu alt yapı çalışması tamamlanmış olup, halkımız sağlıksız asbest borulardan kurtulmuştur. Halen Çınarlı, Aydoğdu, Zafer, Altınova, Ortacami-Eskicami ve Gündoğdu-Turgut mahallelerinde çalışmalar devam etmektedir ve iş programı çerçevesinde tamamlanması planlanmaktadır. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerince de üst yapı çalışmaları yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.