Herkese Selamlar,

Evet bugün ki yazı dizimizde, sizlere backlink paketlerinden bahsedecek ve link alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Tabi ki sizlere bu konuda ilk olarak backlink nedir ? ve tam olarak ne işe yarar konusunda detaylar sunacağımız için ve her zaman yapmış olduğumuz gibi, karmaşık teknik terimler yerine, daha kolay ve anlaşılır anlatacağımızdan dolayı, sizlerde backlink nedir ? sorusuna cevabı en iyi şekilde alabileceksiniz.

İlk olarak backlink geri bağlantı olduğunu sizlere backlink nedir ne işe yarar yazımızda detaylı olarak anlatmıştık. Tekrardan üzerinden geçmek gerekirse eğer, backlink sizlere verilen bağlantılar olmaktadır. Bunu şu şekilde ele alabilirsiniz ; her hangi bir sitenin size referans olması ile birlikte, sizi ziyaretçilerine ve arama motorlarına duyurmak için, sitesinden sizin sitenize link vererek referans olur.

Burada bir çok SEO danışmanın hem fikir olduğu konuların başında, site içeriği ile aynı olan sitelerden link alma gibi bir kavram bulunmaktadır. Bu her ne kadar doğru olsa da, zararları da bulunmaktadır. Çünkü rakipleriniz sürekli size link vererek, kendi kalitelerini de düşürecekleri gibi, burada sürekli aynı içerikli sitelerden link alımı yapmanız, ileride arama motorlarının sizin para ile link alımı yaptığını gösterecektir.

Bu gibi durumlarda siteniz ceza alacağı için, sizlerde bu konuya özel hassasiyet vermelisiniz. Ayrıca şunu da belirtelim ki, google'nin, yandex'e yada yandex'in bing'e link verdiğini asla göremezsiniz. Burada bunu yazınca, tabi ki bir çok kişi örneğin gerçekleri yansıtmadığını düşünecektir ama ne yazık ki gerçek budur.

Eğer siteniz oyun sitesi ise ve sizde backlink paketleri almak istiyorsanız, öncelikli olarak kaç adet link almanız gerektiğini ve bunların ne tür sitelerden size gelmesi gerektiğini iyi bilmelisiniz. Burada SEO analizleri yapan firmaların ve kişilerin, bu konuda sizlere verecekleri detayları incelediğiniz zaman, 100 adet link alımı yapacak bir sitenin ihtiyacı olan link çeşitleri karma olmalıdır.

Ayrıca 100 tane footer linkin size dönüşü ise minimum 15000 ile 20000 arasında olacaktır. Çünkü sitelerin sizlere sabit alanlarından link çıkışı yapacaklarını düşünürsek eğer, burada bir sitenin index değeri kadar link almanız mümkün olabilecektir.

100 adet link dağılımını ise şu şekilde yapabilirsiniz ;

  • 10 adet oyun sitesi,
  • 10 adet film dizi sitesi,
  • 10 adet sağlık sitesi,
  • 10 adet magazin moda sitesi,
  • 10 adet eğitim vb site.
  • 20 adet teknoloji sitesi.
  • 30 adet haber ve portal sitesi.

Tercih ederek, sizlerde en doğru link çalışmalarını yapabilirsiniz. Ancak şunun altını çizelim ki, burada ki değerler tamamı ile örnektir. Sitenizi analiz etmeden doğru bir sayı vermek ve bu sayıyı doğru zamanlarda çalışmak imkansızdır.

Sizlerde ajansımız ile iletişime geçerek, sitenizi analiz etmemizi ve ihtiyaçlarınızı belirlememizi sağlayabilir ve böylelikle en uygun backlink paketleri ile sitenize geri bağlantı sağlayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ahmet ŞAHİN
Kreatif Direktör