Akıllı telefonlar ile gelişen yeni nesil cep telefonları ile birlikte, cep telefonlarının patlamasına ilişkin haberler okumuş ya da duymuşsunuzdur. Bazı uzmanlara göre telefonların yüksek sıcaklıktan etkilenerek ısındığı ve bu durumunda telefonların patlama riskini artırdığı ifade ediliyor.

Her ne kadar güvenliği yüksek cep telefonları üretiliyor olsa da karşılaşılabilen patlama örnekleri var. Zaman zaman Türkiye’nin gündeminde de önemli yankı tutan cep telefonu patlamalarına ilişkin haberler duyuluyor. Bu duyulan haberlerin birinde de siz başrol oynamak istemiyorsanız uzmanlardan gelen uyarı dikkate değer. Telefonlarınızın aşırı ısınmasını sağlayan uygulama ve fonksiyonlara dikkat ederek sıcak ortamlarda güneş ışığı altına kalması gibi durumlarda riskin arttığı biliniyor.

Hemen her insan için hayatın vazgeçilmez bir parçası halini alan cep telefonları oran olarak düşük rakamlarla ifade edilen ısınarak patlama vakıalarının yanı sıra birçok sağlık sorununun önlenmesini sağlamak adına da insan bedeninde sıkışacak şekilde kalması ve yakın durması tavsiye edilmiyor. Cep telefonlarının patlaması sonucu yalnızca telefona mal olmuyor. Aynı zamanda bedene temas halinde patlaması kişinin bedeninde de fiziksel tahribata yol açabilecek riskler taşıyor. Bu probleme karşı alınabilecek en önemli önlem ise cep telefonlarının aşırı ısınmasını engelleyerek zaman zaman dinlenmesini sağlamaktır.