İnternet radyolarının popülerleşmesiyle internetin zirve radyolarından biri haline gelen internet radyosu Betül FM'in Genel Yayın Yönetmeni Rüya Altınok, Beyaz Gündem'e yaptığı açıklamada internet radyolarında programcı olmanın yararlarına dikkat çekerken bu programcılığa başlamanında gayet kolay olduğunu ifade etti. Altınok ile yaptığımız söyleşinin ayrıntıları şöyle;

İnternet Antisosyal, İnternet Radyolarıysa Sosyal Birey Yapar


"Görüyoruz ki internet, bilgisayar, TV, cep telefonu ve sair bir çok teknolojik alletten şikayetçiyiz. Şikayetimizin nedeni ise, toplum içinde bireyler arası iletişimin sanallaşmasına olanak tanımasından kaynaklanır. Oysa genel olarak durum böyle olsada internet radyolarında bir aile havası oluşur. Normal radyolardan çok farklıdır. Çünkü dinleyici sayıları binli rakamları nadir bulur. Buda programcıların dinleyicilerle birebir iletişim kurmasına ve bazende toplu etkinlikler yapabilmesine olanak tanır. Spor alanından eğlence alanlarına kadar bir çok etkinliğe internet radyolarının aracılık ettiğini, bu atmosferde nefes almış çoğu kimse bilir. Hem teknoloji, hem eğlence, hemde güçlü arkadaşlıklar bir paket halinde insanın hayatına ekonomik yük olmaksızın gelir. Tabi şunuda hatırlatmak gerekir. Güvenilirliğini ispatlamamış radyoların etkinlikleride suistimallere neden olabileceği için her etkinliğede katılmamak gerekir.

Radyo Ailelerinde Programcılar Dinleyicilerden Daha Avantajlıdır


Elbette diğer radyolarda olduğu gibi internet radyolarında da programcılar eğlencenin ve muhabbetin merkezidir. Bu nedenle en pastanın en büyük diliminide onlar yerler. İnternet radyolarının çok fazla geliri olmadığı için programcıların tamamına yakını gönüllüdür. Ancak programcı olmak insana ayrı bir keyif ve huzur katar. İnternet radyolarında programcı olmakta çok zor değildir. Gerçi hemen her radyo programcı alırken çeşitli kriterler sunar, her internet radyosuna göre bu durum değişebilir. Ancak biz disiplinli ve düzenli yayın yapmak şartıyla çok fazla kriter sunup aile askeri bir resmiyet kazandırmayız kendi radyomuzda ve bu yüzden tüm programcılarımız kendi radyoları gibi rahat yayın yaparlar.

Radyo Programcısı Olmak İsteyenlerde Aranan Özellikler


Radyomuzda işten geldiğinde dinlenmek eğlenmek için haftaiçi, yada haftasonuna eğlence katmak isteyenlere haftasonu uygun bir saat ve günlerde yayın veriyoruz. Ancak programcı olmak isteyen bay ve bayan arkadaşlarımızda şu özellikleri arıyoruz;

1. Sam 2 programı veya dengi bir programı yayın yapabilecek derecede kullanabilmesi.
2. Slow, Pop müzik arşivine sahip olması.
3. Kendisiyle belirleyeceğimiz yayın saatlerine ve yayın kurallarına uyması, şeklindedir.

Yayın yapmak isteyen arkadaşlarımıza mümkün oldukça yayın vermek isteriz. Yayınlarımız Betül FM'in yanı sıra Murat Bey'in yönetimindeki 2 internet radyosundanda yayınlanmaktadır. Zaten yayınları bizzat Murat Bey organize eder. Ben tüm müzik severlere bizimle olmasa dahi bir internet radyosunda programcılık deneyimleri olmasını sizin aracılınızla tavsiye ederim."