iPhone 6'nın 5.5 inç'lik büyük ekranlı modeli, size ekstra ne sunuyor?

Büyük ekranlı telefonlar, hatırı sayılır sayıda kullanıcının tercihi olmaya devam ediyorlar. Asya gibi bazı piyasalarda ise ne büyük ekran, o kadar iyi telefon anlamına geliyor. Apple'ın yeni iPhone 6 Plus'ı ise taşınabilirlikten ödün vererek size daha büyük bir ekran ve daha güçlü bir pil sunuyor.

Peki iPhone 6 Plus, iPhone 6'dan çok mu farklı, 0.8 inç'lik ek ekran boyutu, size ne gibi avantajlar ve dezavantajlar sunuyor? İlk cevap, içerik ortağımız Techradar'ın ön incelemesinde gizli.

iPhone 6 Plus, 5.5 inç'lik ekranında 1080p çözünürlük sunuyor. A8 işlemciyle gelen telefon, Apple'a göre 80 saat bekleme süresine sahip. Tasarımı ise iPhone 6'nın yeni tasarımıyla uyum gösteriyor. Telefonu elinize aldığınızda ilk hissettiğiniz şey, onun büyük olduğu. iPhone'un ve iOS'un bu boyutlara çıkmış olması, sizi şaşırtıyor.

Ekranı yatay modda kullanabilmeniz, iPhone 6 Plus'ın yarı telefon ve yarı tablet olduğunun bir kanıtı. Cihazın 7.1mm'lik çok ince profili, onun çok hafif olmasını sağlamış. iPhone 6 Plus'ın ağırlık dengesi ise oldukça iyi.

iPhone 6 Plus'ın gövdesinde kullanılan maddeler, iPhone 6'dakiyle aynı. Yani iPad Air'den gelen metalik / seramik hissiyatı, iPhone 6 Plus'ta da mevcut.

Ekran


iPhone 6 Plus'ın ekran çözünürlüğünün 1920 x 1080'e yükseltilmiş olması, onun sadece "büyük bir iPhone 6" olmadığının ispatı. Zaten çok güçlü bir telefon olan iPhone 6 Plus, keskin grafikleriyle de sizi etkilemeyi kolayca başarıyor.

iPhone 6 Plus, farklı çözünürlüklere sahip diğer iPhone'lar için hazırlanmış uygulamaları çalıştırabiliyor. Bu tür uygulamalarda yeniden boyutlandırma yapılıyor, ancak isteyen geliştiriciler, iPhone 6 ve 6 Plus'ın ekranına özel uygulamalar geliştirebiliyor.

iPhone 6 Plus'ın sahip olduğu işlem gücü ve büyük ekran boyutu, iPhone 5S'le yapamadığınız şeyleri gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Telefon, teknik detayları henüz bilinmeyen 64-bit A8 işlemciyle geliyor. RAM miktarının 2GB'ın üzerinde olma ihtimali ise düşük.

iPhone 6 Plus'ın sadece telefon olarak kullanıldığına muhtemelen çok rastlamayacağız. Zaten Samsung'un Galaxy Note serisinin en öne çıkan özelliği, hiçbir zaman çağrı yapmak olmadı. Onu daha çok küçük boyutlu bir tablet olarak kullanmak isteyeceksiniz.

Büyük ekran sayesinde iPhone 6 Plus, mesajlaşma deneyiminize şüphesiz katkıda bulunuyor. Özellikle iPhone 5S'in dar ekranında klavyeyi kullanmanın zorluğunu hesaba katarsak, iPhone 6 Plus sahipleri bu konuda çok rahatlayacaklar.

Kamera


iPhone 6 Plus, iPhone 6 gibi 8MP'lik bir sensörle geliyor. 240fps ağır-çekim video kaydedebilen kameradaki en önemli değişiklik ise optik görsel dengeleme özelliği. iPhone 6 Plus, iPhone 6'daki dijital görsel dengeleme işlevi yerine optik görsel dengeleme işlevi sunuyor. Bu, iPhone 6 Plus ile daha temiz, daha net kareler yakalayabileceğiniz anlamına geliyor.

İlk Karar


iPhone 6 Plus, optik görsel dengeleme özelliğiyle öne çıkan iyi bir cihaz. Ancak daha büyük ve pahalı olması, onun muhtemelen sadece belirli bir kitle tarafından tercih edileceğini gösteriyor.

Kaynak: CHIP