Online oyunlar sosyal aglardan sıkılan her bilgisayar kullanıcısının kaçış noktasıdır. Online oyunları diğer bilgisayar oyunlarınından ayıran en önemli özellik yapay zekaya karşı değilde, dünyanın her köşesinden bağlanan sizin gibi gerçek insanlara karşı mücadele ediyor olmanızdır. Her ne kadar bu oyunların hepsi free to play yani ücretsiz olduklarını iddaa etselerde, oyunda ilerledikçe kredi kartı, mobil ödeme veya banka havalesi kullanarak bu oyunlara ait epinleri satın alma ihtiyacı duyabilirsiniz. Günümüzde oyun piyasası hızla yükselmekte, gerçek rakiplere karşı oynayabileceğiniz irili ufaklı yüzlerce oyun bulunmaktadır. Bu yazımızda gerek dünyada gerekse ülkemizde oldukça populer olmuş ve henüz tanışmadıysanız siz sizden alacak 3 oyuna değinecegiz.

Legend Online

Oasis games firması tarafından oyun severlerle buluşturulan oyunu benzerlerinden ayıran en önemli özelliği web tabanlı olması. Grafikleri çok kötü dediğiniz en küçük oyunu bile indirmek 1 gb botularını aşarken bu harika oyunu indirmeye gerek kalmadan web tarayıcınız üzerinden oynayabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey ücretsiz bir üyelik açmak. Legend online tarayıcı üzerinden oynandığı için browser games kategorisinde sınıflandırılmış. Buna rağmen gerek grafikleri gerek oynanış hızı gerekse oyun motoru açısından indirip oynayabileceğiniz benzer MMO'lardan hiç bir eksiği bulunmamakta. Hatta oyunu facebook üzerinden hiç kayıt olmadan oynayabilmenizi sağlayan,, rakiplerinde olmayan bir de artısı bulunmakta. Oyuna başlarken ilk aşamada kadın veya erkek bir karakter oluşturuyorsunuz. Cinsiyetinizi seçtikten sonra sıra karakterinizin büyücü mü, savaşçı mı yoksa yaycı mı olacağına karar vermek. Oyuna girdiğiniz anda karakterinizi oyundaki moblardan elde edeceğiniz birbirinden farklı silah ve kıyafetlerle güçlendirmeye devam ederek karşınıza çıkmaya cesaret eden diğer oyuncularla savaşarak aylarca hatta yıllarca sürecek bir eğlencenin içinde buluyorsunuz kendinizi. Legend online oyun içi harcamalarınızda kullanabileceginiz epinlere verilen isim ise Legend online elmas kodlarıdır. Satın aldığınız bu elmas epinleriyle oyuna çok fazla vakit ayırıp seviye atlamayı beklemeden özel itemlere sahip olarak rakiplerinize fark atabilirsiniz.

League of legends

Riot games firmasının sürekli dota2 ile kıyaslanan bu harika moba tarzı oyunu Türkiye sunucusunu açtıktan sonra hali hazırda bulunan Türk oyuncu kitlesini üçe katladı diyebiliriz. Açılımı multiplayer online battle arena olan moba tarzı oyunlar genelde aynı senaryo üzerine kurulmuştur. Beşe beş takımlarla aynı arena içersinde mücadele ederek rakip takımın üyelerini etkisiz hala getirmek, kulelerini yok etmek ve bu esnada da kendi kulelerinizi korumak. Lol'u diğer mobaların önüne geçiren en büyük özelliği ise birbirinden farklı büyüler ve skillere sahip tam 121 adet şampiyondan birini seçebilmeniz. Bu 121 karakteri kıyafetler, silahlar ve itemlerle o kadar değişik şekillerde yapılandırabiliyorsunuz ki neredeyse seçenekler sonsuz ve oyunda birbirinden farklı yüzlerce karaketerle karşılaşmanız mümkün oluyor. Oyuna başlarken 6 farklı rolden size en uygununu seçebilirsiniz. Bu roller suikastçı, savaşçı, büyücü, destek, tank ve son olarak nişancı kahramanlardan oluşmaktadır. Örneğin ben daha çok ön saftlarda çarpışmayı seviyorum derseniz savaşçı, ben arkadaşlarıma destek olacağım onlar saldırsın diyorsanız ise tank rollerinden birer karakter seçebilirsiniz. Seçtiğiniz rol her ne olursa olsun eğer takım oyunlarından hoşlanıyorsanız league of legends tam size göre bir oyun. League of legends içindeki her şampiyonun yani karakterin bir IP değeri var. Oyunu oynadıkça IP biriktirerek bu karakterleri satın alabiliyorsunuz. Bazı popüler karakterlerin IP değerleri çok yüksek ve sahip olmak için aylarca oynamanız gerekebiliyor. Çok istediğiniz bir karakter var ve aylarca oynayıp IP biriktirecek vaktiniz ve sabrınız yok! O zaman devreye Lol RP kodları giriyor. League of legends RP satın alarak hayalinizdeki karaktere anında sahip olabiliyorsunuz. Her hafta yapılan haftanın şampiyon rotasyonunu takip ederek şanslıysanız istediğiniz karaktere bir hafta boyunca ücretsiz de sahip olabilirsiniz fakat riot genelde çok tutulmayan kahramanları bu rotasyona sokuyor.

Point blank

Nfinity games'in bu oyunu diğer iki oyundan oldukça farklı tarzda bir FPS. Açılımı ise First person shooter yani oyunu direk kendi bakış açınızdan oynuyorsunuz. Savaş oyunu severlerin tercihi olan FPS'ler de oyun hikayesi ve senaryosu genelde üç arena üzerine kuruluyor. Bunlar herkesin tek başına diğer oyunculara karşı mücadele ettiği arena, iki takımın birbirlerine karşı çarpıştığı bir arena ve son olarak iki takımın bayrağı kaparak vurulmadan kendi bölgelerine götürmeye çalışmaları senaryosu üzerine kurulu başka bir arena. Türk oyuncular olarak başarıyı paylaşmayı sevmediğimiz için ülkemizde FPS oyunlarında en çok tutulan mod tüm oyuncuların tek başına mücadele ettiği mod. Bu olay point blank içinde farklı değil. Point blank'da karakterinizi güçlendirmek tamamen üzerinizdeki kıyafetler, zırhlar ve elinizdeki silahlarla doğru orantılıdır. Bu yüzden oyuncuların yetenekleri kadar sahip oldukları itemlerde çok önemli. Şöyleki karakterinizi iyi yapılandıramadıysanız oyunda 5 kere isabet ettirip öldüremediğiniz bir oyuncu sizi tek atışta öldürebiliyor. Bu yüzden oyunda ilerledikçe point blank marketten en sağlam silah ve zırhlarla kuşanmak için alış veriş yapmanız gerekebilir. Markette alış veriş için kullanacağınız kodlara verilen isim point blank ng kodlarıdır. Bu kodlara oyunun resmi bayisi olan sitelerden ulaşarak sahip olabilir ve karakterinizi güçlendirebilirsiniz.