Fiat’ın ticari araç kategorisinde yer alan Ducato modeli yenilendi. İleri teknolojilerle donatılan Ducato şık tasarımı, sınıfının en iyi yakıt tüketimi, VAN, Şasi Kamyonet ve Minibüs seçenekleriyle Fiat showroomlarındaki yerini aldı.

Ticari araçlar kategorisinde sınıfının en düşük yakıt tüketimi, sınıfının en yüksek taşıma kapasitesi, sınıfının en geniş yükleme bölümü, 7” dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, sınıfının en ileri güvenlik donanımı özelliklerine sahip Ducatolar, Avrupa genelinde bugüne kadar 2,6 milyon adetlik satış rakamına ulaşmış bulunuyor.

Geniş gövde ve üst yapı seçenekleriyle verimliliği ve çevre performansını en üst seviyeye taşırken, 100 kilometrede 6,3 litre yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını %10 azaltan çevre dostu çözümleriyle sınıfının en düşük değerlerine sahip bulunuyor.

Yeni Fiat Ducato yenilikçi MultiJet II Euro 5+ motor versiyonlarıyla 5 ileri şanzımanlı 280 Nm tork üreten 2,0 MultiJet 115 HP ve 6 ileri şanzımana sahip 2,3 MultiJet 130 HP 320 Nm motor seçenekleriyle pazara sunuluyor. Yenilikçi tasarımı, güçlü gövde yapısı ve fonksiyonelliğiyle dikkat çeken Yeni Fiat Ducato, binek araç konforu sunan iç kabini ve ileri teknoloji gösterge paneliyle de fark yaratıyor.

Şık dış tasarımıyla sınıfında en iyi araç tasarımına sahip modellerden biri olan Fiat Ducato, hafif ticari araç kavramıyla birlikte güçlü bir dinamizm, güvenlik, kalite ve dayanıklılık hissini ortaya koyuyor. “İşlevselliğe bağlı tasarım” anlayışını bir adım daha ileri götüren Ducato’nun yeni özellikleri arasında, motor performansını artırmaya yardımcı olan geniş krom boyalı ızgara, bakım ve tamir maliyetini azaltmak üzere tasarlanmış üç parçalı ön tampon ve geniş motor kaputuyla, segmentinde ilk defa kullanılan led gündüz farlarıyla donatılmış küçük darbelerden etkilenmemesi için yüksek konumlandırılmış yeni ön farlar yer alıyor. Konforlu ve son derece ergonomik bir iç kabin sunan Ducato’da yer alan hız sınırlandırma özellikli hız kontrol ünitesi, konforlu ve güvenli bir sürüşe olanak veriyor.

Tüm versiyonlarda standart olarak yer alan ESC elektronik stabilite kontrolü, devrilme önleme sistemi (ROM) özelliğini de sunuyor. Sürüş konforunu artırmak ve kargonun yükleme alanında hareket etmesini önlemek için Adaptif Yük Kontrol Sistemi (LAC), Anti-Patinaj Sistemi ASR ve yokuş kalkış desteği (Hill Holder) de sistemin özellikleri arasında yer alıyor. Yeni Ducato, yol tutuşun zor olduğu yüzeylerde yüksek çekiş ve tutunma sağlayan Traction+ özelliğinin yanı sıra dik yokuşlu zeminlerde belirlenen bir hız sınırını korumaya yardımcı olan Yokuş İniş Kontrolü sunan, ilk ve tek araç olma özelliğine sahip bulunuyor. Yeni Ducato ayrıca, araç şeridinden çıktığında uyarıda bulunan Şerit Takip Uyarı Sistemi, yoldaki trafik işaretlerini belirleyen Trafik İşareti Tanıma ve farları otomatik olarak yaklaşmakta olan araçlara göre ayarlayan Uzun Far Tanıma özellikleriyle teknolojide fark yaratıyor.

Fiat ticari araçlar ve otomobil modelleri hakkında detaylı bilgi www.fiat.com.tr web sitesinden alınabilir.