Bu alanda yazılan yazılar genellikle terimsel ifadeler nedeniyle bu alana aşina olmayanlar için zorlandıkları bir alandır. Genellikle ticari amaçla yazılan yazılar olduğundan birçok zaman tanıtım yazıları abartılı olarak da sunulabilir. Ancak şu bir gerçektir ki, tanıtım yazısı seo için temel faktörlerden birisidir.

Tanıtım yazısı ile genellikle web sayfaları tanıtılır ve tanıtım yazıları içerisine konulan linkler sayesinde Google gibi devlerin gözüne girilir ve site değeriniz yükseltilmiş olur. Bunun yanı sıra ürün, hizmet veya markaların tanıtımı amacıyla da tanıtım yazısı iyi bir tercihtir. Özellikle hiti yüksek haber sitelerine veya alana uygun portallara verilecek tanıtım yazıları sizin tanınmanız açısından kritik öneme sahiptir.

Tanıtım yazısı hazırlanırken yazının özgün (kopya içerik olmaması) en temel faktörlerden birisidir. Özgün bir sayfadan link almış olmak için buna dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca yazı içerisinde vereceğiniz linkler için uygun anahtar kelimeler seçmeniz gerekir. Çünkü seçtiğiniz anahtar kelimelerde sitenizin arama motorlarında değer kazanması sağlanır.

Google gibi arama motorlarında sizin için değer artışı sağlayan tanıtım yazısı aynı zamanda Google'ın en sevdiği backlink tarzı olarak görülmektedir. İçerikten bağımsız olan linkler o derece önemli olmamaktadır. Tanıtım yazısı içinde ki linkler kadar doğal olarak da görülmüyor.

Tanıtım yazılarında linkin önemini anlayan bazı kişilerin tanıtım yazısının bir bütün olduğunu unutmaları da negatif bir durumdur. Elbette bu halde bile önemli kazanç sağlarsınız ancak aynı emekle daha fazla şey elde etmek varken bu bir yanılgıdır. En çok yapılan hataların başını çeken durum, link vermek için "tutarsız ama konuyla ilgili" tanıtım yazısı yazılmasıdır. Oysa yazının tutarlı ve dikkat çekici olması da dolaylı yönden seo açısından değer kazandırır.

Tanıtım Yazısı Hangi Sitelerde Yayınlatılmalıdır?

Aslında tüm sitelerde yayınlatılabilir. Ancak kaliteli bir seo peşindeyseniz nerede yayınladığınız çok önemlidir. Google'ın sevmediği sitelerde yayınlamak size yarar sağlamayacağı gibi Google'ın gözünde değeri olan ancak sizin siteniz kadar sevmediği sitelerde yayınlanan tanıtım yazıları da yarar sağlar. Ama en iyi yarar sağlayan siteler sizin sitenizden daha çok Google'ın gözüne girmiş sitelerdir.

Google'ın sizden daha çok gözüne giren sitelerden kastımız elbette sizin sitenizden daha kaliteli olan siteler anlamındadır. Kalite demişken bu kalite kavramının altını neyle dolduracağız derseniz, elbette bazı parametrelerden bahsedilmesi gerekir. Bunlar ise, tanıtım yazısı yayınlanan site ile sizin tanıtımını yapacağınız site veya hizmetin içeriğinin benzer olmasıdır.

Tüm bunlara ek olarak, önemli diğer parametreler ise şunlardır. Yayıncı sitenin PR ve Alexa gibi değerleridir. Öte yandan Beyaz Gündem gibi Google News başta olmak üzere Yandex Haberler'e kayıtlı siteleri tercih etmek en önemli kriterlerdendir. Bu sayede tanıtım yazısı tabiri caizse fark atar. Yayıncı sitenin DMOZ kaydı olması ise aşırı bir katkısı var gibi lanse edilse de forumlarda abartılı işlendiği göz ardı edilmemelidir.

Beyaz Gündem'de Tanıtım Yazısı Yayınlayabilir Miyim?

Beyaz Gündem birçok sitenin aksine olarak her tanıtım yazısını kabul etmeyecektir. Buna ek olarak tanıtım yazısı yayınlamak isteyenlerde ekonomik şekilde Beyaz Gündem'de tanıtım yazısı yayınlayabilecektir. Bu haber bilgi amaçlı olduğu ve ticari amaç taşımadığı için tanıtım yazısı hakkında detaylı bilgileri [email protected] adresinden talep edebilirsiniz.