İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle web hizmetleri de aynı oranda gelişim gösteren bu alan gün geçtikçe yeni kitleler tarafından kullanılıyor. Günlük hayatı kolaylaştırma, firmaların pazarlama stratejilerini belirleme, iletişim kolaylığı ve bunun gibi daha birçok alan da karşımıza çıkan bu teknolojiler gün geçtikçe gelişim gösteriyor. Buna oranla bu alanla ilgilenen insan sayısı da hızla artıyor. Pazarda büyük bir pasta payına sahip olan bu sektör bu işi bilenler ve verimli yapabilenler için cazip teklifler sunabilecek hal geldi. Çağımız artık bilgi çağı olarak nitelendiriliyor. Artık analog yöntemler yerini dijital çözümlere bıraktı. En basitinden bir örnekle; Mesela bir firmanın kendi tanıtımını yapması için bile sadece bir web sitesine sahip gerekli düzenlemeleri yapıp (adwords reklam alımı vb.) devasa bir ağın içine kendisi hakkın da yayınlar yaparak milyonlarca insana ulaşıla biliniyor.

Gerçek hayatta bile pek etkin olamayan bir firma web hizmetleri sayesinde kendi tanıtımını yaparak müşteri ağını genişletebiliyor. Bunun yanın da sosyal medya araçlarını da kullanarak kampanyalarını yayınlayarak müşterileriyle iletişimini güçlendirebiliyor. Böyle olanaklara sahip olunması demek web tasarım hizmetlerinin de doğru orantılı olarak gelişmesi demektir. Bu alanda ki müşteri talepleri çok olduğu için de bu sektöre yönelim bi hayli fazladır. Bir firmanın sadece web hizmeti sağlaması için anlaştığı binlerce firma var. Bu firmalar web site tasarımı, reklam çalışmaları-posta pazarlaması, sitenizin güvenliği, popülarite artırımı gibi alanlar da müşterilerine çözüm sunuyor. Devasa bir ağın içinde olan milyonlarca insan olduğunu varsayarsak belirli amaçlar için de en uygun kanal web hizmetleridir.

Web tasarımı en kısa zamanda en uygun fiyatlarla en optimal düzeyde verim alınabilen bir kanaldır. Gün geçtikçe daha iyi hizmet için geliştirilen web servisleri daha hızlı ve performanslı bir yapı haline getirilmeye çalışılıyor ki talep yoğunluğundan dolayı bu çok normal bir durumdur. Web geliştirme kendisiyle ilgili birçok alanda etkilidir. Bir tasarım sürecinde sadece html bazlı değil bununla ilgili olarak css,javascript ve bunun gibi daha bir çok alanla ilgilidir.Şık bir tasarım gereği grafiksel ara yüzler ve programsal kod yapılarıda bu sürecin içine girmektedir. Yani web geliştirme süreci kendi başına değil dijital olan diğer yapıları da beraberin de getiriyor. Web geliştirme süreci sadece html değil tüm online bir yapının olması demektir.Bahsedilen yapıların beraber kullanımıyla istenilen düzeyde sonuçları olacaktır. Bu da bize web geliştiricilerinin önemli olduğu kadar grafiksel arayüzlerin ve estetiksel yapıların da önemli olduğunu gösteriyor.