Türkiye'de en çok kısa mesaj amaçlı kullanılan uygulama olarak tahmin edilen Whatsapp, yeni fonksiyonları hakkında merak konuları uyandırırken aynı zamanda genel olarakta merak edilen yönler içeriyor. Bunlardan biriside karşınızda ki kişinin sizi engelleyip engellemediğini nasıl anlayacağınız konusu elbette.

1- Whatsapp yayın anlayışı gereğince sizi engelleyenleri liste halinde size uygulama üzerinden sunmaz. Ancak ip uçları yakalamanızı da engellemez.

2- Sizi engelleyen kişileri farklı numaraya kayıtlı whatsapp hesabından görüp göremedeiğinizi denemekle engllenip engellenmediğiniz noktasında keskin bilgiler edinebilirsiniz. Ancak arkadaşınızın arkadaşlar listesinde olmayan bir numaradan eklemeniz durumunda her zaman verimli sonuç elde edemeyebilirsiniz.

3- Sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi bir whatsapp grubuna eklemeyi denediğinizde başarısız oluyorsanız büyük olasılıkla engellenmişsiniz. Çünkü Whatsapp bir gruba arkadaş eklemek için engellenme dışında çok fazla kısıtlayıcı bir tutum izlemiyor.

4- Sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin profil ve durum bilgileri gibi bilgileri içeren verilere ulaşamıyorsanız. Buda engellenmiş olduğunuzun önemli bir işaretçisi olabilir.

5- Son zamanlarda kişileri partnerlerine karşı zor durumda koyan Whatsap özelliğinden bahsedeceğiz. Eğer 2 tik işareti yerine yazdığınız mesajda 1 tik işareti bulunuyorsa mavi tik gelmiyorsa yine engellenmiş olabilirsiniz. Ancak mavi tik yok yalnız iki tik varsa engellenmediğiniz anlaşılmalıdır.

Whatsapp engellerini gösteren uygulamalar olamaz demek mümkün değil, ancak böyle bir hizmeti Whatsapp aktif olarak sunmazken farklı uygulamalara bu verileri vermesini veya izinsiz bu uygulamaların bunları takip etme ihtimali biraz zor görünüyor. Bu nedenle bu alanlarda yukarıda ki maddeleri rehber almak dışında yeni uygulamalar indirip mağdur olmamanızı öneririz.