Tokat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, solucan gübresi gibi hayvansal orijin gübreleri üreten üreticilerin tesisleri için devlet tarafından yüzde 50 hibe ile makine ve ekipman desteği sağlandığını söyledi.

Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına, il merkezi ve ilçelerde solucan gübresi üretim tesisi kurmak isteyen vatandaşlar katıldı. Burada konuşan İl Müdürü Orhan Şahin, solucan gübresi üretiminin Tokat’ta yeni bir sektör olduğuna vurgu yaparak, hayvansal orijin gübreleri üretmek isteyen vatandaşlara Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe desteklerinin verildiğini söyledi.

Şahin,"İlimizde yeni bir sektör olan solucan gübresi üretiminin artırılması, çiftçilerimizin kimyasal gübreden organik gübreye geçişini kolaylaştıracaktır. Birim alanda daha fazla ürün alınacağı ve çevre ve toprak kirliliği de bu üretimlerle azalacak. Bu alanda yatırım yapmak isteyenlere de İl Müdürlüğümüz tarafından gereken kolaylığın sağlanacağını belirtmek isterim. İçerisinde solucan gübresinin de olduğu hayvansal orijin gübresi üretmek isteyen yatırımcıya, tesisini kurması sonrasında devletimiz tarafından makine ve ekipman desteği sağlanıyor. Bize müracaat edilmesi ve gerekli şartların taşınması durumunda ekonomik yatırımlar kapsamında yüzde 50 oranında hibe desteği alınabilir" dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlara, solucan gübresi üretim tesislerinin kurulumu ve ruhsatlandırılması ve üretilecek gübrenin pazarlanması konularında da ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi.