Tokat-Niksar kara yolunda devam eden çalışmalarda yolun 31 kilometrelik kısmının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildirildi.
Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakı, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Kenan Keskin ile birlikte Tokat-Niksar kara yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Tokat-Niksar yol yapımını üstlenen firmaların inşaat ortaklığı Proje Müdürü Halil Murat Küçükyoldaş, Vali Can ve beraberindeki heyete, yol yapım aşamalarına ve gelinen noktaya ilişkin bilgiler verdi. 2013 yılında yapımına başlanan Tokat-Niksar kara yolu projesinin 49 kilometre uzunluğa sahip olduğunu dile getiren Küçükyoldaş, projenin toprak işleri, sanat yapıları, köprüler ve üst yapı işlerini kapsadığını belirtti. Proje tutarının 431 milyon TL olduğunu ifade eden Küçükyoldaş, Tokat şehir merkezinden başlayıp 48. kilometrede Niksar çıkışında sonlanacak olan yolun 31 kilometrelik kısmının, 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır ise konuşmasında, yol yapım çalışmalarının emek ve sabır gerektiren bir iş olduğunu, zor olan ve sabır gerektiren kısmın tamamlandığını söyledi. İstimlak, alt yapı, köprüler, bağlantı yolları gibi bir takım aşamalardan geçerek bürokratik işlemleri halletmenin zaman aldığını dile getiren Çakır, ödenek sıkıntısı olduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
Vali Cevdet Can ise konuşmasında, Tokat’ın geçmişten beri bir cazibe merkezi olduğunu, İpek Yolu zamanında Tokat’ın önemli bir kavşak olduğunu belirterek, “Geçmişi muhteşem olan bu şehrin geleceği de muhteşem olacaktır. Her şey aslına rücu eder” dedi.