Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “İlahiyat Fakülteleri, İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları Etkileşim Çalıştayı” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çalıştaya GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kasap, Prof. Dr. Hanifi Vural, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, akademisyenler, öğretmenler ve idareciler katıldı. Beş oturumdan oluşan ve 102 araştırmacının yer aldığı çalıştayda “İmam Hatip Liseleri meslek dersleri programlarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri, öğretim yöntem ve teknikleri, sınıf yönetimi, materyal kullanımı ve kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon” konuları ele alındı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayın açılış konuşmalarını, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Pak, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı.
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Pak konuşmasında eğitim ve kültürün önemine değinerek genç kuşak için çağın değişen koşullarına ayak uydurmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Çalıştay hakkında bilgiler veren Pak, çalıştayın 5 ana başlık altında çalışma yürüteceğini ve oturumlar sonunda oturumlardaki kararların birleştirilerek değerlendirme raporunda sunulacağını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yaptığı konuşmada, eğitimin her boyutunda Üniversitemizle güzel işbirlikleri yapıldığını söyleyerek önceki çalıştayda alınan kararların eylem planında yer aldığını ve bu çalıştaydaki çıktıların da değerlendirileceğini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş ise yaptığı konuşmada, GOÜ ve okullardaki bilgi birikimlerine işaret ederek bu birikimlerin aktarılması konusunda iletişim kopukluklarının varlığına dikkat çekti. Okullarımızın kapasitesinin olduğunu ancak bu kapasitenin değerlendirilmesi konusunda iletişim kopukluğunun mevcudiyetine değinen Akbaş, “Allah insana biyolojik, bilişsel ve ahlaki yetkinlik vermiştir. Bu nedenle kapasitemizi harekete geçirmemiz gerekir” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin de konuşmasında üniversitelerde çok değerli çalışmaların yürütüldüğünü ancak üniversitelerin kendi kampüsleri ile sınırlı kaldıklarında çalışmaların rafta kalacağına vurgu yaparak böylesi çalışmaların üniversite kamu işbirliği adına, ülke menfaatleri anlamında faydalı olacağını söyledi.
Beş oturum halinde gerçekleştirilen çalıştay “Kurumlararası İşbirliği ve Koordinasyon” oturumuyla sona erdi.