Tokat’ta meslekte dikiş tutturan kadınlar projesi kapsamında kursu başarıyla tamamlayan stajyerler Tokat İŞGEM ve tekstil firmaları arasında yapılan protokol gereği istihdam edilecek.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığının ’Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II’ Hibe Programı’ çerçevesince Meslekte Dikiş Tutturan Kadınlar Projesi başvuruları başladı. Projede verilecek eğitimlerin, katılımcı kadınların iş gücü piyasasına adaptasyon sürecini ve istihdam edilebilirliğini artırması planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, 25-40 yaş arası 60 kişilik dezavantajlı kadına mesleki eğitim uygulamaları verilerek mesleki yeteneklerinin artmasına katkı sağlayarak iş gücüne kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Tokat İş Geliştirme Merkezinde yapılacak olan kursa geliş ve dönüş için servis ve öğle yemeği hizmeti verileceğini ifade eden Başkan Bekçi,"Proje kapsamında 336 saat mesleki gelişim ve 88 saat mesleki yeterlilik eğitimi verilecek olan kursta 20 şer kişilik 3 grubumuz olacaktır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara Tokat Halk Eğitim Merkezi tarafından MEB onaylı sertifika verilecektir. Akabinde tekstil firmasında 40 gün işbaşı uygulama eğitimiyle program tamamlanacaktır. Faaliyetini başarıyla tamamlayan stajyerler Tokat İŞGEM ve Tekstil firmaları arasında yapılan protokol gereği istihdam edileceklerdir" dedi.

Öte yandan Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına yapılacak olan kurs başvurularının 7 Nisan 2017 tarihinde sona ereceği bildirildi.