Tokat Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri “Üniversite ağacımı dikiyorum, Gaziosmanpaşa Üniversitesini tercih ediyorum” etkinliği kapsamında fidan dikti.

Tokat’ta ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere çeşitli kademelerdeki BİLSEM öğrencilerinin Gaziosmanpaşa Üniversitesine sempati kazanmaları, gelecek planları içerisinde bulundurmaları ve aidiyet duygusunun gelişmesi amacıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ile Teknopark alanında bulunan arazide öğrencilerin fidan dikebileceği bir yer oluşturuldu. Düzenlenen etkinliğe öğrenciler anne ve babaları ile birlikte katılırken, öğretmen ve idarecilerde programa eşlik etti. “Üniversite ağacımı dikiyorum, Gaziosmanpaşa Üniversitesini tercih ediyorum” etkinliğinde öğrenciler ağaçlarını dikmeden önce kep taktı. Her öğrenci kendi fidanı ile birlikte isimlerinin yazılı olduğu plakaları dikti.

Öğrenci velilerinden Fatma Esin Tuna, organizasyondan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Şimdi keplerini giyip ağaçlarını diktiler, inşallah üniversite mezuniyetlerinde de cübbelerini giyerler” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İlyas Sarıkaya ise ağaç dikmenin en güzel etkinliklerden birisi olduğunu çocukların tabiatla buluştuğunu kaydetti. Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Faruk Ulu, çocuklara doğayı sevdirmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “Doğayı fidanları seven çocuklarımız insanları sever topluma daha faydalı bir birey olur. Toplumla barışık olarak yaşar” diye konuştu.

Okul Müdürü Erdoğan Çağlar’da etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerin büyüyerek üniversiteye geldiklerinde veya akademisyen olarak üniversitede çalıştıklarında bu ağacı ben dikmiştim gölgesinde oturup kitap okuyum diyebilir” şeklinde konuştu. Etkinliğin sonunda fidan diken öğrenciler keplerini havaya atarak farklı bir sevinç yaşadı.