Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl konusu “Su ve Atıksu” olarak belirlenen “22 Mart Dünya Su Günü” Trabzon’da kutlandı.

DSİ 22. Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, ilçe kaymakamları, DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Müdür Yardımcıları Dr. Emre Akçalı, Necip İba, çeşitli kamu ve kuruluşlarının bölge, il ve şube müdürleri, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, “2017 yılında ‘Su ve Atıksu’ teması altında kullanıma sunulan ve kullanımından dönen sular arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Böylelikle katılımcıların atıksuların yeniden kullanılarak ekonomiye girdi oluşturması, ayrıca insan ve ekosistem hayatını tehdit etmeksizin, sürdürülebilir olarak yönetilmesi konularından bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

“İnşaat halinde 223 adet tesis var”

Geri kazanım sularının sulamada kullanılması, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki en yaygın yeniden kullanım şekli olduğuna vurgu yapan Kasap, “Dünya genelinde suların yüzde 70’ten fazlasının tarımda kullanıldığı düşünüldüğünde, geri kazanım sularının bu sektöre yönlendirilmesi su tasarrufu bakımından önem taşımaktadır. Bölgemizde baraj, gölet, taşkın koruma ve içmesuyu temini gibi halen inşaat halinde 223 adet tesisimiz bulunmaktadır. Bölge müdürlüğümüz 2017 yılında da ülkemiz istihdamını direkt ve dolaylı olarak katkı sağlayacak olan projelerin uygulanmasına devam edecek olup, suyun verimli kullanılması yönünde üstüne düşün bütün sorumluluğu yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ise konuşmasında, suyun canlı yaşamındaki önemine vurgu yaparak, DSİ’nin bu konudaki çalışmalarından övgü ile bahsetti.

Programda resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, öğretmenlere de çeşitli hediyeler verildi. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.