Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde ilkokul öğrencileri, eskiden mahalle aralarında oynanan ve artık unutulmaya yüz tutan oyunları oynadı, doyasıya eğlendi.

Beşirli Spor Kompleksi’nde düzenlenen şenlikte konuşan Vali Yardımcısı Nusret Şahin, “En anlamlı, en eğlenceli, en güzel şenliğe katılmak büyük mutluluk” derken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Bir yıl boyunca ders çalışıp sınavlara girerek yorulan öğrencilerimizi, unutulmaya yüz tutan oyunlarımızla buluşturduk. Çocuklarımız hem eğlendi, hem yarıştı, hem de bir yılın stresini, yorgunluğunu üzerlerinden attı. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu şenliklere katılımın her geçen yıl daha da büyümesi sevindirici” diye konuştu.

Kanuni İlköğretim Okulu öğrencilerinin Halk Oyunları, Sürmene Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Özel Eğitim uygulama Okulu öğrencilerinin Mehter Takımı ve Açı Koleji öğrencilerinin de dans gösterilerinin ardından başlayan şenliğe, daha önce il ve ilçelerde yapılan müsabakalarda ilk sırayı alan toplam 52 okuldan 1100 öğrenci katıldı. Toplam 840 öğrencinin hem eğlenip hem de yarıştığı şenlikte 1. sınıf öğrencileri Bayrak koşusu, 2. sınıf öğrencileri Çift Ayak Atlama, 3. sınıf öğrencileri Tombik ve 4. sınıf öğrencileri de Fasulye Atma yarışlarında ter döktü.

Son derece zevkli ve çekişmeli geçen yarışların ardından bütün çocuklara başarı belgesi verildi.