Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Haziran-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Yaz Okulu’ uygulamasından bin 200 öğrenci yararlandı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği yaz okulunda eğitim ve öğretim sona erdi. 8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlandığı ve iki ay süren yaz okulunda merkez Ortahisar ilçesinde 5 ayrı merkezde yeterli sayıya ulaşan 10 branşta bin 200 öğrenciye eğitim verildi.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi karşısında bulunan TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezlerinde gerçekleştirilen yaz okulundan dolayı öğrenciler ve veliler, başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmak üzere katkı sağlayan bütün kurumlara teşekkür etti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için açtıkları yaz okulunda eğitim ve öğretimin tamamlandığını belirterek, “5 ayrı merkezde düzenlediğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı, özgüvenlerini artırarak kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olarak açtığımız bu yaz kurslarının 8-14 yaş grubu öğrencilerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
27 Haziran’da başlayan yaz okunda öğrencilere tercihlerine göre Kur-an’ı Kerim, İngilizce, resim, gitar, hızlı okuma, bağlama, drama, satranç, keman, halk oyunları branşlarında eğitim verildi.