Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bu yıl 27. kez düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdırnebi Yaylasında şenlik yapıldı.

Hıdırnebi yayla şenliğine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Komutan Beşir Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bülent Mumcu’nun sunumuyla başlayan Hıdırnebi Yayla Şenliğinde konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı haline gelen Karadeniz yaylaları, her geçen gün turistik açıdan değer kazanıyor. Bu güzel bir organizasyonu düzenleyen Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, Karadeniz’in çeşitli güzelliklere ve özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Bunlardan bir tanesi de Akçaabat’ın yaylalarıdır. Yaylalarımız havasıyla doğal görünümüyle yurt içinden ve yurt dışından gelenlerin uğrak noktası oldu. Hıdırnebi Yaylası adeta doğal bir kale gibidir. Dünyanın çok az yerinde böyle güzellikler vardır. Bizler el ele vererek bu doğal güzelliklerimizi korumaya gayret göstereceğiz. Gelenekselleşen yayla şenlikleriyle barış ve kardeşlik duyguları güçleniyor; insanların birbiriyle olan muhabbeti ve birlikteliği artıyor. Yaylarımızın doğal güzelliklerini bozmadan ekonomik olarak buralardan istifade edeceğiz. Ülke genelindeki herkesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akçaabat Belediyesince organize edilen yayla şenliğinde yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler ile büyük horon halkaları kurarak uzun süre horon oynadı. Yöresel sanatçılar eşliğinde horon gösterileri devam ederken Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen yaylada bulunan çadırları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Türkmen bu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali 21 Temmuz Cuma günü yayla göçünün de canlandırılacağı kortej yürüyüşü, konser ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Festival 23 Temmuz Pazar günü sona erecek.