AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları tarafından “Yeterki gönüller engelli olmasın” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.
Trabzon Meydan Parkı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Yeterki gönüller engelli olmasın” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüş öncesinde açıklama yapan AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, gönüllerin engelli olmamasını istediklerini söyledi.
Ayvazoğlu, “İşyerinde, okulda, sokakta, hastanede, bankada, noterde, devlet dairelerinde engelli kardeşlerimizin sık sık yüz yüze geldiği olumsuz önyargılar, kronikleşmiş duyarsızlıklar neden bir türlü ortadan kaldırılamıyor. Çünkü onlarında her birimiz gibi farklı farklı engelleri olduğu kadar, engelli olmadığını düşünen birçok insanında engelleme hali var. Bu bir ayrımcılık, bu bir haksızlık, bu bir adaletsizlik. O halde ayrımcılığa karşı olmamız aynı zamanda bir duruşu da beraberinde getirmeli. Çünkü ayrımcı bakış açısı aslında bedenler üzerinden yürütülen bir iktidar savaşıdır. Bir başkasını sırf engelinden dolayı ötekileştirmek de ırkçılık anlayışının farklı bir yansımasıdır ki, insan hakları hareketinin belki de başlangıcı, insanın insanileştirilmesi, insanlaştırılmasıdır. Zira hiçbir insan kendi seçimi olmayan farklılıklar üzerinden tanımlanamaz” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından Meydan Parkı’ndan Uzun Sokak girişine kadar yürüyüş düzenlendi