Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışının ardından gelen güneşli havayı fırsat bilen bir annenin çocuğuyla birlikte yaptığı kardan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.
Ovacık ilçesine bağlı Kandolar Mahallesi’nde oturan Yeşim Varlıel Aktimur, ilçede son bir haftadır etkisini sürdüren yoğun kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasının ardından 3 yaşındaki oğlu Arın ile karı eğlenceye dönüştürdü. Yaşamakta olduğu evinin önünde kardan çocuklar hazırlayan Aktimur, kar kullanarak yaptığı çocuklara önce havuçtan burun ardından ise kömür tozuyla göz yaptı. Kardan çocuklara bambaşka bir hava katmak isteyen Aktimur, daha sonra oğlu Arın’a ait bere ve atkıları da kullanarak kardan çocukları giydirdi. Atkı ve berelerin giydirildiği kardan çocuklar, renkli görüntüleriyle dikkat çekti.
Kardan yaptığı çocuklar hakkında düşüncelerini dile getiren Aktimur, kar yağışının oğlu ve kendisi için bir eğlence aracı haline dönüştüğünü ifade ederek, "Çocuğumla beraber beş tane kardan arkadaş yaptım. Bereler giydirip atkılar taktım. Eğleniyoruz ve diğer çocukların da eğlenmesini istiyoruz" dedi.