Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı 7. geleneksel yemek ve tatlı yarışması yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği yarışmada 10 jüri üyesi puanlama yaptı.

Etkinliğe katılan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin; "Okulumuz Aşçılar ve Pastacılar Odası ile birlikte 7. sini düzenledikleri yarışma dün ve bugün devam etti. Dün ana yemekler üzerinde bugün de tatlılar üzerinde yarışma yapıldı. Burada ülkemizin yetiştirdiği çok değerli şeflerimiz de buradalar. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin öncülüğünde çok güzel çalışmalar ortaya koymuşlar. Ben derneğimize, okul yönetimine, öğrencilerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" diyerek başarı dileklerini sundu.

Ankara profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Mahmut Dolmacı da ;"Bizim bildiklerimiz sizin bildikleriniz diye bir felsefemiz var. Öğrencilere burada bilgilerimizi aktarmaya onları kontrol etmeye eksiklerini söylemeye geldik. Gerçekten Uşak’ta bir lisenin bu düzeyde yemek yapması bizleri çok mutlu etti, gelecek vaat eden çok gençlerimiz var. Aşçılık mesleğinde bütün aşçılar birbirleri arasında gizli bir rekabet yaparlar. Bu rekabet nedir birbirin yere vurmak değil. Bana bir aşçı arkadaşım gelecekse yada bir çırak yetiştiriyorsam, ona en iyisini yapar en iyisini veririm ki beni iyi görsün diye. Bunun adı da aşçılık içinde gizli rekabettir. Hocalar arasında da öğrenci yetiştirmekte gizli bir rekabet olabilir, olsa ben memnun olurum. Hocalarımızı kutluyorum bu arada yemekleri ben çok beğendim. Gerçekten beğendim. Ama çocukların biraz sulu yemek yapmalarını istiyorum, çok et yemeği var."dedi.

Bu yarışmayı geleneksel olarak her yıl yaptıklarını ifade eden Konaklama Seyahat Alan Şefi Ergün Güntekin;"Bu yıl 7.sini düzenledik. Ana yemek ve tatlı olmak üzere iki kategoride öğrencilerimiz kıyasıya yarıştılar. Yarışmadaki jürilerimiz gerçekten kendi mesleklerinde usta ve üstat olan kişiler onların bu yarışmada olmaları ayrı bir renk kattı. Bu yarışmaya verdiği katkılardan dolayı gerek Milli Eğitim Müdürümüze Aşçılar Odasına gerekse okulumuz yönetimine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yarışmada yemek kategorisinde birinciliği Patlıcan Yatağında Fesleğenli Ekmek Kırıntılı Dana Bonfile ile Rıfat Gürpınar, Asım Çapacı ve Hüseyin Can Davulcu kazandı.

Tatlı kategorisinde de İncirli Baklava ile Tuğçe Aşçı, Meryem Yılmaz,Derya Kurt birinci oldu.