Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov Uşak Üniversitesi’ni ziyaret ederek Uşak Üniversitesi’nde eğitim alan Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi.
Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov öncelikle Rektör Prof. Dr. Sait çelik’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nde eğitim alan uluslararası öğrenciler hakkında bilgi verdi.
Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov ise Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e çalışmalarında başarılar dileyerek plaket verdi.
Rektörlük makamındaki görüşmenin ardından Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelen Murat Geldi Seyit Mammedov, Uşak Üniversitesi’nde olmaktan ve gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti anlattı. Uşak’a ilk defa geldiğini ancak bunun devamının geleceğini söyleyen Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov Uşak Üniversitesi ile beraber sosyal, kültürel etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik etkinlikte yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi’nde eğitim alan tüm öğrencilerin kendilerinin göz bebeği olduğuna dikkat çekerek gençlerin geleceğimiz olduğunun altını çizdi. Rektör Çelik üniversitede eğitim-öğretim gören tüm öğrencilerin Uşak Üniversitesi Ailesinin bir parçası olduğunu belirterek “ Sizleri Uşak Üniversitesi’nde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. En iyi eğitimi verip sizleri en iyi beceri ve yetkinlik ile donatıp ülkenize göndermek istiyoruz. Böylece sizler de ülkenizin beşeri alt yapısını oluşturabilir, sosyal, ekonomik, sportif ve sanatsal alanlarınıza katkı sunabilirsiniz. En büyük sermayemiz sizlersiniz.”dedi.
Ülkemizin 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimi ile karşılaştığını aktaran Rektör Prof. Dr. Sait Çelik bu işgal girişiminde CIA, MOSSAD gibi batılı güçler tarafından içimizden yetiştirilmiş mankurtların ülkemize saldırdığını ifade ederek konuşmasında şunları söyledi: “Cengiz Aytmatov’un Gün Uzar Yüzyıl Olur romanında bir tabiri var: Mankurt. Bu tipleme gibi bizim evlatlarımız alınmış ve CIA, MOSSAD’da yetiştirilmiş, tankla, topla, uçakla ülkemize saldırılmıştır. Mısır’da ne yaptılarsa burada daha fazlasını yapmak istediler. İstediler ki ülkemiz Suriye, Irak gibi olsun. Bu güçler öteden beri böyle idiler. Ekonomi, medya, istihbarat gibi her türlü soğuk savaş tekniklerini iyi biliyorlar ve kullanıyorlar. Ama bizim onlara pabuç bırakacak halimiz yok. Emperyalist güçlere karşı İslam Dünyası olarak, hatta mazlum milletler olarak, bu coğrafyanın halkları olarak, tek bilek, tek yürek olarak mücadele edebiliriz. Ancak bizim birliğimizle, tek vücut olmamızla bu güçlerin amaçlarına ulaşmalarına engel olabiliriz. Türkmenistan’la aynı dini ve kültürü paylaşıyoruz. Bizler kardeşiz. Yaşadığımız coğrafyalar farklı ama aynı dini, dili ve kültürü paylaşıyoruz. Her şeyimiz bir. Allah göstermesin başımız dara düştüğünde biz size, siz bize sığınırsınız. FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede bir ve beraber olmalıyız. Gerçek dostluk zor zamanlarda belli olur. Tarihimizden ibret almalıyız. Bizler kardeş devletler olarak günümüzde emperyalist güçlerin oyunlarına gelmemeli, bir ve beraber olup oyunlarını bozmalıyız. Bundan sonraki asır bizim asrımız olacaktır. Her daim beraber olduğumuz ve beraber olacağımız, aynı kökten beslendiğimiz kardeş ülke Türkmenistan’ın Türkiye’ye yapılan her türlü terör saldırısında desteklerini gördük görmeye devam edeceğiz. Az önce Türkmenistan ile ilgili tanıtım filmini izledik. Türkmenistan’ın gelişme trendi bizleri mutlu etti. Türkmenistan’a gidemedim. Az önce Başkonsolosumuzla da görüştük. Kendileri çeşitli organizasyonlar yapacaklarını ifade ettiler. İnşallah Türkmenistan’a gidip yerinde bu gelişmeleri göreceğiz. Azerbaycan ve Kırgızistan’a gittim. Kardeş ülkelerimizin gelişmişlik trendlerinden kendi ülkemizdeki gelişmeler kadar mutlu oldum.”
Etkinlik Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov’un Uşak Üniversitesi’nde eğitim gören Türkmenistanlı öğrencilere bilgi vermesi ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.