Bir yılda Uşak’taki trafiği büyük ölçüde rahatlatan iki battı çıktıyı şehre kazandıran Uşak Belediyesi üçüncüsü için de kollarını sıvadı.

Şehirdeki yol yapımı, çevre düzenlemeleri ve kültür hamlelerinin yanı sıra alt yapı sorunlarını da çözen Uşak Belediyesi ulaşımdaki önemli projelerden olan battı çıktıların üçüncüsünü de şehre kazandırmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 600 metre uzunluğunda olacak yeni battı çıktı için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Başkan Cahan bölgede incelemelerde bulundu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Üçüncü battı çıktıya İnşallah başlıyoruz. İlk olarak yan yolların çalışmalarını yaptık ve bitirdik. Şimdi İzmir yolumuzda ana çalışmanın yapılacağı kısmı çevirmeye başladık. İki üç gün içersinde kazmayı vurup battı çıktıya başlayacağız." dedi.

Çivril Kavşağı’nın bulunduğu bölgede başlayan üçüncü battı çıktı çalışmalarında alt yapıya şehrin tamamında olduğu gibi büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Cahan proje için son adımların atıldığını söyledi.

İlk kazmanın birkaç gün içerisinde vurulacağını ve Uşak’ın yeni battı çıktısına kavuşması için geri sayımın başlayacağını bildiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Uşak’taki trafik kabusunu ortadan kaldıran, trafiğin rahat akmasını sağlayan ve güvenliği arttıran battı çıktılarımız bir bir hayata geçiriliyor. Trafikteki rahatlığın dışında özellikle hastane ve itfaiye istikametindeki ışıkların ortadan kalkmasıyla müdahalelerdeki süre kısalıyor ve bu çalışmalar halkımızın farklı yönlerde de faydasına oluyor." açıklamalarına yer verdi.

Alt yapı çalışmalarının belli bir noktaya ulaştırıldığını aktaran Cahan, "Yapacağımız üçüncü battı çıktımızın yağmur suyu ve kanalizasyon hattı da hayat buluyor. Burada 15-20 günlük bir işimiz kaldı. İnşallah biz şehrimizin her yerinde alt yapı ve üst yapı yenilemesini eş güdümlü bir şekilde gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Yapılan çalışmalarda hem görselliğe özen gösterildiğini hem de alt yapının sağlam olmasını istediklerini aktaran Nurullah Cahan, kalitenin en önemli unsur olduğuna değindi.

Şehrin Ankara ve Banaz girişlerinin de trafik konusunda rahatlayacağını söyledi.

Çivril yolu kavşağına yapılacak 3. battı çıktıda herhangi bir alt yapı sorunu olmaması adına köklü ve kalıcı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Serdar Arıcan ise şöyle konuştu: ”Bu kapsamda burada battı çıktı çalışmalarımızda kanalizasyon deplase hattı ile alandaki ve battı çıktımızda yağmur suyu hattının yapılması aşamasındayız. Yolumuzun diğer tarafını geçtiğimiz haftalarda tamamlamıştık. Oranın yan yolları çalışmalarının hız kazanması adına oradan başlamıştık. Ve şimdi burada da 20 günlük bir çalışmamız kaldı. 8 metre derinliğinde yağmur suyu hattı döşemesi yapıyoruz. Kavşaktan geçen bir kanalizasyon hattımız vardı. Battı çıktı yapılacağı için de deplase yapmamız gerekti. O yüzden bir taraftan bin 400’lük döşemelerle çalışmalarımız sürüyor. Bütün bu çalışmaların sonunda kavşakta kanalizasyon hattı olmayacak ve motor kullanmadan yağmur suyunu deşarj etmiş olacağız.”