Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi Bir Eylül yerleşkesindeki Çarşı Sergi Salonu’nda açıldı. Sergide geometrik bakış açısıyla çekilmiş 90 adet Uşak fotoğrafı yer alıyor.

Serginin açılışını Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kemal Karaman ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Salih Tiryaki gerçekleştirdi. Sergiye öğrenciler ve öğretim üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Salih Tiryaki konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; "Sergi Yeni Medya öğrencileriyle beraber hazırladığımız bir sergi. Geçen sene temel fotoğrafçılık dersi alan Yeni Medya öğrencilerimiz çalışmalarını biraya getirdiler ve Üniversitemizin Çarşı Sergi Salonunda sergimizi açtık. Serginin özelliği temel fotoğrafçılık dersini yeni almış öğrencilerin bir şeyler ortaya koyması ve biliyorsunuz yeni medyada fotoğrafçılık çok önemli bir yerde. Arkadaşların bu konuda çalışmalar yapıp kendilerini geliştirmeleri için bu tip sergiler büyük bir imkan sağlıyor. Bu anlamda Dekanımız burada, Rektörlükten hocalarımız burada, başka Dekanlarımız burada. İletişim Fakültesi hocalarımız ve öğrencilerimiz ile beraber bu sergiyi açtık"

"ÖĞRENCİNİN UŞAK İLE TANIŞMASI, TANIMASI, ÖĞRENMESİ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Fotoğraflardaki tarz ve konu seçimi hakkında bilgiler veren Tiryaki, özellikle Uşak’a ilk defa gelen öğrencilerin şehri tanıması anlamında bu çalışmanın çok faydalı olduğunu söyledi. Tiryaki; "Serginin konusu insan ve geometri. Bu konuda son zamanlara dünyada çok fazla çalışma yapılmaya başlandı. Baktık gerçekten insanlar geometri fotoğraflarına talep ediyor. Sonuçta her şey bütün mimari geometriden oluşuyor, biz de böyle bir konu seçtik, arkadaşlar bu konu üzerine çalıştılar. Yaklaşık 90 fotoğrafımız var, bu bir sergi için oldukça yüksek bir rakam. Fotoğrafların bir çoğu Uşak’ta çekildi, bu anlamda öğrencinin Uşak ile tanışması, tanıması, öğrenmesi için büyük bir fırsat sunuyor" dedi.