AK Parti Van İl Başkanlığı ve Tuşba ilçe Başkanlığınca, Tuşba ilçesi mahalle ve köy başkanları toplantısı düzenlendi.
Toplantıya AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, partililer ve çok sayıda mahalle ile köy başkanı katıldı.
Toplantı da ilk olarak bir selamlama konuşması yapan Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, teşkilatların her zaman için en üst kademe ile en alt kademesinin birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğini ve 40 yıllık siyasi hayatında böylesi diri bir teşkilatla çalışmanın kendilerine güç verdiğini ifade etti. Daha sonra İl Teşkilat Başkanı ve Tuşba ilçe teşkilat başkanının yaptığı konuşmanın ardından Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe bir konuşma gerçekleştirdi.
“Bizler millete hizmetkâr olmak için buradayız”
Tuşba Belediyesinin tanıtım slaytı eşliğinde konuşmasını yapan Başkan Özgökçe, çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Tuşba Belediyesi olarak birçok alanda ilklere imza attık. İlçemiz her şeyin ilkini yapıyor. Reisi Cumhurumuzun her zaman dediği gibi, ‘Bizler millete efendi olmak için değil hizmetkâr olmak için buradayız. Hem belediye olarak hem de teşkilat olarak ilklere imza atıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana teşkilat olarak uyumlu bir şekilde bu memlekete hizmet etmeye çalışıyoruz. Yıllardır burada yapılmayan hizmetleri yaparak halkımıza layık olmaya çalıştık. Çünkü biz halkımıza hizmetkâr olmak için varız. En önemlisi de bizler bir saatin çarkları gibi birbirimizi tamamlayacak şekilde çalışıyoruz. Bu sayede Tuşba’da girmedik mahalle ve sokak bırakmadık” dedi.
Kısa sürede kısıtlı imkânlara rağmen çok güzel işlere imza attıklarını anlatan Başkan Özgökçe, “Bizler iş başına geldiğimizde Tuşba’nın bütün sokakları çukur, bütün yolları çamur toz ve yürüyemeyecek durumdaydı. Ama Allah’a hamd olsun ak belediyeciliğin, mutlu yarınların mutlu insanların oluşturabileceği hizmetkârlığı biz tüm çalışanlarımızla en mükemmel şekilde ortaya koyduk. Bu güne kadar Büyükşehir Tuşba’da olduğumuz için bizim hiçbir çalışmamıza el atmadı. Biliyorsunuz Gürpınar ilçemizden sonra sınır olarak en büyük ilçe bizim ilçemizdir. Nüfus olarak da her ne kadar İpekyolu daha yoğun olsa da sanayi ve üniversitenin bizde olması nüfus anlamında da ciddi bir yük oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
“Ak Belediyecilik olarak en büyük hizmetimizi ortaya koyacağız”
“İstanbul’da yapılan yarışmalarda bizi yılın belediye başkanı seçiyorlarsa karakaşımıza bakmıyorlar bunları yaptığımız için bizleri seçiyorlar” diyen Özgökçe, “Tuşba’nın gelirinin çok üstünde işler yapıyoruz. İmarda da ciddi çalışmalar yaptık. Sahilimiz Türkiye’de ender görünün bir parka kavuşuyor. Tuşba’da ilk kez sahil bandı ve sahil rekreasyon faaliyete geçiyor. Allah nasip ederse 15 Temmuz Şehitler Parkını Sayın Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımızın hangileri müsait olursa bu parkımızı hizmete sunacaklardır. Van aynı Antalya gibi güzel bir sahile kavuşacak bu sayede de Ak belediyecilik olarak en büyük hizmetimiz ortaya koymuş olacağız” diye konuştu.
Başkan Özgökçe’nin ardından konuşan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda da mahalle başkanlarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayan Soğanda, her insanın sahip olduğu önem ve değeri sonuna kadar hissedebildiklerini, insanın insanca yaşayabildiği, insanın insana, hayvana, doğaya zulmetmediği, barış dolu bir dünya dilediklerini ifade etti. Soğanda, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız şuan dünya lideriyse bu halkın desteğinin yanı sıra, bu halkımızla ve teşkilatlarımızla birlik beraberlik içerisinde hareket ettiği içindir. Cumhurbaşkanımız Dünyanın zirvesi Everest tepesi ise teşkilatlar da onu dimdik ayakta tutan Himalaya Dağlarıdır. Geçtiğimiz aylarda bir vatandaşımız belediyeye gidiyor. Hani şu adlarından demokrasiyi eksik etmeyen belediyeye gidiyor. ‘Hele gardaş bakar mısın’ diyor. Orada bir memur kalkıp Kürtçe ‘Ne dedin’ diyor. Vanlı kardeşimiz de ‘Ben Kürtçe bilmiyorum’ diyor. Memur ise yüzünü çevirerek ‘git öğren gel diyor’ Vatandaşımız da boynu bükük bir şekilde evine gidiyor çoluğunu çocuğunu alarak soluğu batıda alıyor. CHP’nin yıllar önce halka karşı göstermiş olduğu zulmün aynısını şimdi sözde Kürtler adına çıkmış özde dış güçlerin maşası olan bu zihniyet gösteriyor. Halk bu oyları size hizmet getiresiniz diye verdi. İnşallah önümüzdeki günlerde gerçeği gören halkımız oyunu AK belediyecilikten yana kullanacaktır” diye konuştu.
Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı şekilde devam etti.