Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, yurtdışına yapılan seyahatler başta olmak üzere hac ve umre seyahatlerinde dolar yerine TL’nin tercih edilmesini istedi.
Diyanet-Sen’in geçen hafta sonu Antalya Belek’te gerçekleştirdiği toplantıda dile getirilen hac ve umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesi noktasındaki çağrısının yerini bulduğunu ifade eden Arvas, “Genel başkanımız ve Memur-Sen Genel Başkanının çağrıları üzerine biliyorsunuz, Diyanet İşleri Başkanlığı 5 Aralık’tan itibaren hac ve umre ücretlerinin TL üzerinden almaya başladıklarını duyurdu. Bu belki geç kalınmış bir adımdı. Ama ülkemiz üzerinden oynanmak istenen oyunlara karşı verilen önemli cevaplardan bir tanesidir. Bu anlamda geçmişe baktığımızda, Gezi olayları ile başlayan ve 17-25 Aralık ile 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla devam eden süreç, şimdilerde ekonomik anlamda devam ettirilmek istenmektedir” dedi.

“Bu adımlar ülkemizin faydasına olacak”
Özellikle uluslar arası çalışmalar yürüten Türk firmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan kampanyaya destek vermesini isteyen Arvas, “Bu anlamda özellikle ulaşım hizmeti veren Tük Hava Yolları (THY) başta olmak üzere tüm özel şirketlerin özellikle kutsal mekânlara yapılan seferlerde dolar yerine TL’yi tercih ederek örneklik teşkil etmeleri gerekir. İnşallah bu adımlar sadece bu süreçte değil, önümüzdeki dönemlerde de ülkemizin faydasına olacak” şeklinde konuştu.
Ülke genelinde devam eden dolar bozdurma kampanyalarına değinen Arvas, “Bu anlamda ciddi bir seferberlik başlatıldığına şahit olmaktayız. Bu bizleri mutlu ediyor. İlimizde de bu anlamda çok sayıda kampanya başlatıldığını görmekteyiz. Bizim temennimiz bu çalışmaların devam etmesidir” ifadelerini kullandı.