Van’ın İpekyolu Belediyesi, yaptığı birbirinden güzel çalışmalarla ilçeyi yaşanılır hale getiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün göreve başladığı günden itibaren gerek sosyal alanda gerekse kültürel anlamda ilçede başlatılan çalışmalar halkın takdirini aldı. Yaptığı hizmetlere bir yenisini ekleyen İpekyolu Belediyesi, ‘Butik Sokak Projesi’ kapsamında yeniden dizayn ettiği Şemsiyeli Sokağın açılışını gerçekleştirdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün de katılımıyla Şemsiyeli Sokak’ın açılış kurdelesini kesen İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Açılışın ardından İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile birlikte sokağı gezen Öztürk, vatandaş ve esnaflarla sohbet etti. Esnafın taleplerini dinleyen Öztürk, daha sonra Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geçti. Burada yapılan hizmetler hakkında Külünk’e bilgi veren Öztürk, bu çalışmaların ileriki süreçte de devam edeceğini sözlerine ekledi.

15 Temmuz ile ilgili önemli bir konferans vermek üzere Van’a gelen ve bazı ziyaretlerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, kentin özellikle kayyumlardan sonra hayat bulduğunu söyledi. HDP’li belediye başkanlarının belediyenin kaynaklarını vatandaşlara hizmet olarak kullanmadıklarının altını çizen Külünk, “Bu sokak; terör örgütünün siyasi işbirlikçisi, teröre yardım ve yataklık yapmaktan devralınan belediyeden sonra Van’da değişen hayatın önemli bir göstergesidir. Burada İstanbul’daki kafeler gibi kafeler var. İnsanlar burada dilediğince zaman geçiriyor, çay içiyor, kitap okuyor. Görmemiz gereken ama görülme şansı zayıflatılmış güzel çabalarla birlikteyiz. İnsan, aklını özgürce kullanınca istediği şeyden zarafet çıkarabiliyor. İstanbul’dan buraya bakıldığı zaman bu güzelliği görmek aklımıza gelmezdi. Ancak devlet kararlılıkla terör örgütü ile mücadelesini sürdürürken, o terörle mücadelenin halka en önemli yansıması 24 saat devam eden hayatın sokakta karşılık görmesidir. O sokak; 22 Temmuz sonrası 2 evladımızın şehit edilmesinin ardından bu ülkeye diz çöktürmek isteyenlerin, terör örgütü üzerinden attığı adımların devletin kudretli bir şekilde cevap vermesi ve bu cevabı terör örgütünün hak ettiği şekilde almasının sonucunda ortaya çıkan fotoğraf; huzur ve güven görüntüsüdür. İşte bu fotoğrafın adıdır Şemsiyeli Sokak. Terör örgütünün siyasi işbirlikçilerinin, terör örgütünü Ankara’da meşrulaştırmak isteyenlerin elinin değdiği belediyelerde maalesef bu ülkenin kaynakları millete hizmet, Van halkına hizmet yerine terör örgütünün Kandil’deki obezitelerinin, yurt dışındaki bankalarına transfer edilen işbirlikçi şirketlere kullanılmıştır. Van, Mardin, Diyarbakır, Şırnak halkının paraları, hain terör örgütünün cebine transfer edilirken, Van halkına da sokaklarda çöp bırakılan ve hizmet edilmeyen bir şehir bırakılmış. Ancak terör örgütünün tasfiyesinin ardından, devlet hizmete geçti. Bu çalışmalar kapsamında geçmişle kıyaslanmayacak hizmetler kazandırıldı. Ben tüm kayyum arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Devletin asli amacının vatandaşlarına sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Külünk, “Burada devletimizin engelli kardeşlerimize verdiği önemi çok iyi bir şekilde görmekteyiz. 20 yıl önce engelli vatandaşlarımız dışarı bile çıkamıyorlardı. Bugün ise devletin yaptığı çalışmalar ve engelsiz hayat projeleri ile bu engeller kaldırıldı. İpekyolu Belediyemiz de burada çok güzel bir projeyi hayata geçirmiş. Bu güzel çalışmalar yapılmış, ancak Van bu çalışmayı 20-25 yıl önce görmesi gerekiyordu. Terör örgütünün zihin dünyasında insan olmadığı, merhamet olmadığı ve şefkat olmadığı ve olmayacağı için hep bu bölgede milletten aldıkları oyu, millete zulüm aracı olarak geri verdiler. Devletimizin burada yaptığı çalışmaları çok iyi görüyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Külünk ve beraberindekiler, Akdamar Adası’na doğru hareket ettiler.