Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Carrefour Caffood’un işletmecisi Ahmet Şeker ve eşi Şule Şeker tarafından 18 Mart Şehitler günü ve haftası dolayısı ile şehit ailelerine yemek verildi.

Yemek öncesi Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş şehitlik mertebesi konusunda sohbet etti. Samsun Reşadiye Camii imam-hatibi Mahmut Gür tarafından aşrı şerifler okundu. Müftü Keleş dua ederek programı tamamladı.

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin yaptığı konuşmada, "Bu yemeği tertip ederek şehit ve gazi ailelerine manevi destek veren Ahmet Şeker ve eşi Şule Şeker’e teşekkür ederim. Baframızın içinde ve köylerinde 58 şehitimiz ve 22 gazimiz bulunmaktadır. Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum sancısı olmuştur. Şehitlik yüce dinimizde çok üstün bir makamdır. Milletimiz tarihi boyunca bu makamı hem mukaddes bilmiş hem de muhabbet beslemiştir. Din uğruna, vatan millet uğruna canını verenlerin adıdır şehit. Çanakkale’de, milletimizin ölüm kalım savaşında kahramanca mücadele edip adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yad ediyorum.’’ dedi.

Programa Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Bafra İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı J. Üstğm. Volkan Yıldırım, Bafra Şehit ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, Milliyetçi Hareket Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Özgür Topkaya, Ülkü Ocakları Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu ve Ülkü Ocakları Yönetimi, TURKAV Başkanı Gıyas Varol, çok sayıda şehit aileleri gaziler ve aileleri katıldı.

    Programın sonunda Dernek Başkanı Mümine Ersin, işletme sahibi Ahmet Şeker ve eşine teşekkür etti. Şule Şeker'e çiçek takdim etti.