Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, il merkezi ve ilçelerde görev yaparken, 1 Aralık 2016 tarihli kararnameyle görev yeri değişen mülki idare amirlerini ve eşlerini öğle yemeğinde ağırladı.
Yemek sonrası mülki idare amirlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Taşyapan, “Buralardaki görev süresini bitiren arkadaşlarımızı ülkemizin farklı yerlerine yolcu ediyoruz. İnşallah yeni tayinler, yeni başlangıçlar olacaktır. Yaptığınız çalışmalar dolayısıyla ilimiz adına, mesleğimiz adına teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlerde de her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Allah hakkınızda hayırlı etsin” dedi.
Mülki amirlerin meslek gereği ülkenin her yerinde, her şartta görev yapmayı kabul etmiş sayıldıklarını dile getiren Vali Taşyapan, “Çalışmalarımıza alnımızı kırıştırmadan devam etmeliyiz. Aslında ilk atamalar yapıldığında belki biraz kafalar karışıyor ama yeni görev yerine gidildiğinde 4-5 yıllık görev süresinden sonra ayrılmak da zor geliyor. İnsana hizmet eden bir mesleği yapıyoruz. Dolayısıyla hatıralarımız, dostluklarımız ve alışkanlıklarımız oluşuyor. Ayrılık zamanı yine hüzünleniyoruz. Meslekte 8-10 yıl geçince de tayin sendromuna alışıyoruz. İnşallah gittiğiniz yerlerde çocuklarınızla, sevdiklerinizle güzel günleriniz olur. Bizler çalışma arkadaşlarımızı tanımaktan memnuniyet duyduk” şeklinde konuştu.
Vali Taşyapan, konuşmasının ardından görev yeri değişen mülki idare amirlerine hizmet anısı olarak birer plaket verdi.
Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan’ın davetine, Artvin Hukuk Müşavirliğine atanan Serdar Karal, Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğüne atanan Nedim Akmeşe, Karabük Vali Yardımcılığına atanan Sabri Uzun, Yozgat Vali Yardımcılığına atanan Duran Eryılmaz, Arsuz Kaymakamlığına atanan Musa Sarı, Yayladere Kaymakamlığına atanan Mustafa Mendeş, Van/Edremit Kaymakamlığına atanan Atif Çiçekli, Savaştepe Kaymakamlığına atanan Metin Yılmaz ve eşlerinin yanı sıra vali yardımcıları Mehmet Parlak, İbrahim Özkan ve Önder Can’ın yanı sıra görevine devam eden ilçe kaymakamları ve eşleri katıldı.