Van Valisi İbrahim Taşyapan, Edremit ilçesindeki Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oluşturulan kütüphanenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemiyle iştirak ettiği açılış törenine katıldı.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), Van’ın yanı sıra Antalya, Mardin (Kızıltepe) ve Samsun’daki İmam Hatip Liselerinde oluşturduğu kütüphaneler, derneğin Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda gerçekleştirdiği ‘İstanbul Gençlik Buluşması’ sırasında, programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu illere canlı olarak bağlandığı açılış törenleriyle hizmete girdi. Van’a yapılan bağlantıda, Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Vali İbrahim Taşyapan ve ÖNDER Temsilcisi Mustafa Önsay’ın kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen kütüphanenin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulun 11. sınıf öğrencisi Sümeyye Demirtosun ile de görüşerek kendisine kütüphaneden tüm arkadaşlarıyla birlikte faydalanması tavsiyesinde bulundu ve 276 mevcudu bulunan okuldaki tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın da katıldığı açılışın ardından Vali İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Okul Müdürü Gülseren Erden ile birlikte incelemelerde bulunduğu okulda, sınıfları gezerek öğrencilerle de sohbet etti.