Van’da Genç MÜSİAD ile YYÜ Öğrenci Konseyinin ortaklaşa düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan Haber Türk Genel Müdürü Veyis Ateş, tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, Genç MÜSİAD Van Şube Başkanı Muhammed Enes Özkılıç, öğrenci konseyi ve öğrenciler katıldı. Haber Türk Genel Müdürü Veyis Ateş konuşmasında etkili konuşma tekniklerinden söz ederek, “Ses bir hamur gibidir kontrolsüz bir şekilde çıktığında ya da duyduğunuzda herkes bu tepkiyi verebilir. Ama sesiniz her gün 10 dakika kaydedin ve dinleyin. Zamanla kulağınız sesinize aşina olacak. Kelimeler ve harfler ağzınızda oturduğu zaman ve kelimeleri net ve anlaşılır bir şekilde ifade ettiğiniz ve bunu her gün dinlediğiniz zaman o başka bir şey olacak” dedi.

Öğrencilerden günde bir saat kendilerine ayırmasını isteyen Ateş, “İlk 20 dakika kelimeleri heceleyerek okuyun, sonraki 20 ses ve görüntü kaydınızı yapın üçüncü ve son 20 dakikada da ayna karşısında jest ve mimiklerinizi inceleyin. Kendiniz anlatmanız önemlidir. Ancak bunun için de bilgi gerekir. Dolayısıyla kelime dağarcığımızda 500-600 kelime olacak ki bir şeyler anlatabilesiniz” şeklinde konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden program, Haber Türk Genel Müdürü Veyis Ateş’ verilen plaket ve topluca çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.