Yalova Belediyesi eski Başkanı Yakup Koçal’ın annesi hayırsever Günel Koçal tarafından yaptırılan 40 öğrenci kapasiteli anaokulu törenle hizmete girdi.
Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu İlkokulu bahçesinde 2016 yılı Temmuz ayında temeli atılarak kısa sürede bitirilen ve eylül ayında öğrenci kabulüne başlayan Günel Koçal Anaokulu’nun resmi açılışı yapıldı. Açılışa CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile çok sayıda davetli katıldı. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatan İnce, "Uzun yıllardır hep tartışılan bir konu vardır. Çocuk ailenin mi, devletin mi, toplumun mu? Çocuk kimsenin değildir. Lakin ailenin de, devletin de, toplumun da çocuğa karşı sorumlulukları vardır. Unutulmamalıdır ki sanayi, tarım bir ülke için önemlidir. Ana bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak tek şey eğitimdir. Eğitim gelecek yüzyıllar için belirleyici olacaktır. Burada okul öncesi eğitime yatırım yapıldığını görüyorum. İnanın bu en doğru yatırıdır" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesildi. 2 derslik, yemekhane ve kütüphaneden oluşan anaokulu toplam 40 öğrenci kapasitesine sahip. Açılışın ardından okulu dolaşan davetlileri minikler karanfillerle karşıladı.