Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği’nin, Adana Valiliği işbirliğinde gerçekleştirdiği Adana İşitme Engelliler İletişim Merkezi (İEİM) kampı sona erdi. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamındaki kampın son gününde Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin konuğu olan işitme engelliler, dolu dolu bir günle final yaptı.

    İşitme engelli çocuklar, önce bowling oynayarak eğlendi. AVM'yi bir baştan diğerine gezen çocuklar, Tarihi Kazancılar Restoran’da öğlen yemeği yedi. Ziyafete dönüşen yemeğin ardından buz pistine geçen işitme engelliler, buz pateni yapmanın da keyfine vardı. Vali Yardımcısı Halis Arslan da çocukları final gününde yalnız bırakmadı. Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği (HŞBGİ) Başkanı ve İşitme Engelliler İletişim Merkezi Proje Geliştirme Müdürü Rose Donna Scott ise kampta 250 öğrencinin işaret dili kullanmayı öğrendiğini belirterek duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    İEİM’de ücretsiz grafik tasarımı, pastacılık, bilgisayar, denizcilik, Türkçe dilbilgisi, sanat ve uluslararası işaret dili kursları verildiğini vurgulayan Scott, şunları kaydetti: "Merkezimizin ana hedefi Türkiye’deki işitme engellileri güçlendirmektir. İşitme engelli vatandaşlarımıza kendilerini geliştirme imkanı sunulduğunda, yapabileceklerinin sınırının olmadığına inanıyoruz."