Gaziantep FEM Dershaneleri bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre toplam 3 bin 405 öğrenciyi çeşitli üniversitelere yerleştirme başarısını gösterdi. FEM Dershaneleri Genel Müdürü Samet Demirci, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim etti.

Gaziantep FEM Dershaneleri, 2014 LYS ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarı gösteren öğrencileri bir araya getirdi. Dereceye giren TS-2 Türkiye 140'sı, Salim İnce, TM-3'de Türkiye 77'ncisi Ahmet Girişken, MF-2'de Türkiye 11'incisi Mehmet Şerif Danışman ve Dil-3 puan türünde Türkiye birincisi Beyzanur İyitütüncü'ye ödülleri takdim edildi. Ayrıca Anafen Dershaneleri il üçüncüsü Ahmet Berkan Çiftçi, il ikincisi Merve Roza Mahmud ve ili birincisi Reis Sabri Karayiğit'e de ödülleri FEM Dershaneleri Genel Müdürü Samet Demirci tarafından verildi.

Demirci, 224 öğrencinin tıp, 199 öğrencinin hukuk olmak üzere Gaziantep'te toplam 3 bin 405 öğrencinin üniversiteye yerleştiği bilgisini verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Demirci, “287 öğrencimiz fen liselerini, 60 öğrencimiz özel fen liselerini kazandı. 54 öğrencimiz sosyal bilimler lisesini, bin 906 öğrencimiz Anadolu Lisesini, 125 öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazandı. 310 öğrencimiz de Anadolu Meslek Liselerini kazanarak toplamda 3 bin 742 öğrencimiz de liseyi kazanmış oldu.” diye konuştu.

FEM Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Bilgiç ise, “YGS sınavında ilk binde 19 öğrencimiz vardı. LYS'de ise ilk binde 30 öğrencimiz vardı. 224 öğrencimiz tıp, 199 öğrencimiz hukuk bölümlerini kazandı. Biz sadece bireysele çalışmıyoruz, biz burada her bir öğrencinin istediği üniversiteyi kazanmasına derece gözüyle bakıyoruz.” dedi.

BAŞARIMDA DERSHANENİN ETKİSİ VAR

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanan LYS Türkiye birincisi Beyzanur İyitütüncü, “Başarımda dershane başarısı tabi ki de var ama, aileme de çok teşekkür ediyorum. Dershane hocama da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bir senedir benle resmen mücadele ettiler.” açıklamalarına yer verdi.

Öğrenci velilerinin de katıldığı ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere hediyeleri tektim edildi.