Geçen yıl 3 bölüm açarak ilk öğrencilerini alan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), 2014-2015 akademik yılına 11 bölümle başladı.

Yeşiloba Yerleşkesi konferans salonunda yapılan “yeni akademik yıla merhaba” törenine başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere, Genel Sekreter Osman Arık, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, üniversitenin idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ersoy yaptığı konuşmada öğrencilere çok özel ve ayrıcalıklı bir üniversiteye geldiklerini nedenleriyle birlikte anlattı. Ersoy, “ Üniversitemizi özel kılan ve diğerlerinden ayıran birçok özelliği var. Öğrenciyi merkezine koyan, yüzde yüz İngilizce eğitim alacaksınız. Üniversiteye girdiğiniz andan itibaren hayatınızın her anında, her konuda sizlere olan desteğimiz ve ilgimiz devam edecek. Sizler uluslararası bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalıklarını yaşayacaksınız. Uygulamalı eğitim gibi çok önemli bir hedefimiz var. Sizleri lisans eğitiminizin en az bir yılında sanayiyle buluşturup mesleki tecrübe kazanmanızı sağlayacağız. Yani sizlere hem İngilizce eğitim verip hem de mesleğinize adapte ederek; nitelikli, donanımlı, piyasayla rekabete hazır şekilde yetiştireceğiz. Hazırlık sınıfında 15, bölümlerinizde 25 kişilik sınıflarda, laboratuvar çalışmalarını sadece izleyerek değil, uygulayarak, cihazlara dokunarak yapacaksınız.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere sadece okul sıralarında değil tüm yaşamları boyunca dikkate almaları gereken tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ersoy, “Geleceğinizin temellerini atacağınız dönemdesiniz. Alanınıza odaklanın. Aranızdaki konuşmaların konusu bilim, teknoloji, projeleriniz, çalışmalarınız olsun. Kendinize bir hedef belirleyin ve yaptığınız işte en iyi olmaya çalışın. Başarı sizlerin girişimciliğinde, azminde, araştırmacı ruhunuzda saklı.” ifadelerini kullandı.

Prof Dr. Adem Ersoy, yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını dinledi. Her türlü soruyu içtenlikle yanıtlayan ve öğrencilerle tek tek ilgilenen Rektör Ersoy, kapılarının öğrencilere daima açık olduğunu, istedikleri zaman gelip kendisiyle görüşebileceklerini belirtti.

Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitenin yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yiyerek sohbet etti.