Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın, basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. Aydın, "Geçmişte bayram olarak kutlanan 24 Temmuzları, günümüzde bir bayram havasında kutlamak mümkün değildir. Çünkü günümüzde genel manada basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller bir yana, özellikle son yıllarda bazı kurum ve kuruluşlarda gelişen ‘kendi haberini kendin hazırla ve servis et’ kültürü ile basına 1908 öncesinden daha ağır sansür uygulanmaktadır." dedi.

Aydın yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları dile getirdi: "Kurum ve kuruluşların sadece iyi yönlerini, başarılarını ve övgülerini abartılı bir şekilde anlatan, haber bilgisinden ve yeterliliğinden noksan metinler ve yine güzel yönleri gösteren fotoğraflarla yayın kuruluşlarına servis edenler, uyguladıkları bu gizli sansüre rağmen, bir de arsızca gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlamaktadır. Aydın’a hızla yerleşen bu yanlış kültür ile yerel basın mensuplarına sansür uygulayan kamu kurum ve kuruluşlarının, bu yanlışlıktan bir an önce vazgeçmelerini diliyoruz. Derneğimizin bağlı bulunduğu Gazeteciler Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın da ifade ettiği gibi basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram değil, dayanışma günü olacaktır. Bu günü bir bayram olarak kutlamamız mümkün değildir. Fakat 24 Temmuzları tekrar bayram olarak kutlayabileceğimiz şart ve ortamların oluşması için her platformda mücadelemizi etkin bir şekilde sürdüreceğiz."

Gazetecilik mesleğinin daha saygın, gazetecilerin daha özgür olabileceği günlere en kısa sürede kavuşulması temennisinde bulunan Aydın, "Başta dernek üyelerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz dayanışma günlerini kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.